Stor blålysøvelse på Torp

I januar hadde brannvesenet i Sandefjord blålysøvelse. Dette bildet er tatt der. Her redder Petter Sand en klovn med hatt.

I januar hadde brannvesenet i Sandefjord blålysøvelse. Dette bildet er tatt der. Her redder Petter Sand en klovn med hatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tirsdag gjennomføres den årlige samvirkeøvelsen i Vestfold. I år skjer det på Sandefjord Lufthavn Torp.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hensikten er at alle berørte etater skal trene på å samhandle best mulig dersom det skjer en større hendelse eller ulykke.

Del på Facebook

Over ti aktører deltar, deriblant Sandefjord kommune, Sandefjord brannvesen og flyplassen. I tillegg er blant annet politi, sykehus, Sivilforsvaret, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Stokke brannvesen med.

Under øvelsen skal partene konsentrere seg om forståelsen av egne roller og ansvar, hvordan utøve egne oppgaver, samt samhandling med andre aktører.

Målet er at alt personell skal gjøres kjent med sine planverk og rutiner for denne type hendelser.

– Det er gjennom øvelser vi kan dyktiggjøre oss og på den måten være forberedt på en større hendelse. For denne øvelsen vil håndteringen av evakuerte stå sentralt, sier politioverbetjent Kari Haugdal i Vestfold politidistrikt. Hun leder øvelsen som gjennomføres i regi av Vestfold Beredskapsforum.

Artikkeltags