Syklist døde under Farrisrunden

Syklisten, som ble hentet av et ambulansehelikopter, døde av skadene han pådro seg i fallet. Foto: Geir Eriksen

Syklisten, som ble hentet av et ambulansehelikopter, døde av skadene han pådro seg i fallet. Foto: Geir Eriksen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En 38 år gammel syklist omkom da han falt under sykkelløpet Farrisrunden lørdag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mannen, som var fra Oslo, falt av sykkelen i Svartangveien mellom Kvelde og Siljan. Sykkelen hans skal ha blitt delt i to under fallet. En ambulanse ble straks sendt til stedet, og ambulansepersonellet forsøkte å gi livredende førstehjelp på stedet. Ved19-tiden lørdag opplyste politiet at det var Øyvind Bjerkli fra Oslo som omkom etter å falt av sykkelen.

Et ambulansehelikopter ble rekvirert, og syklisten ble kjørt i ambulanse til Eidet i den østlige enden av Lakssjø, hvor det var en egnet landingsplass for helikopteret.

Han ble forsøkt gjenopplivet, men livet hans sto ikke til å redde.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 13.56.

- Ulykken skal ha skjedd ca kl 12.30 ved at en av deltagerne, en Oslo-mann i slutten av tredveårene, mistet kontrollen og kjørte ut av løypa. Andre deltagere var vitne til ulykken og bisto med førstehjelp. Mannen døde på stedet før ambulansehelikopteret ankom, opplyser operasjonsleder Åge Haakonsen ved Vestfold politidistrikt.

Politiet har vært på stedet og bl.a. samtalet med vitner.

Farrisrunden arrangeres hvert år av Nanset Idrettsforening. Arrangementet er et dugnadsarbeid med medlemmer fra Nanset IF. Kvelde IL og Kjose IL er involvert i matstasjonene ute i løypene. Det var under lørdagens hovedritt, for syklister over 17 år, at den tragiske ulykken skjedde.

Farrisrunden er Norges fjerde største terrengsykkelritt. Løypetrassen i hovedrittet er ca. 67 km lang og går delvis på grusvei (33,1 km), asfalt (22,7 km) og i terrenget (11,2 km).

– Vi har gjort alt for å ivareta sikkerheten, og det var bemanning og vakthold både på topp og bunn på det aktuelle strekket i Svartangbakken, opplyser rittleder Trond Gjevestad til ØPNett.

Artikkeltags