Trond ventet syv timer på akutthjelp

Trond Wahlstrøm mener akuttmottaket på SiV er for dårlig organisert. I syv timer måtte han vente på lege, tross rekvisisjon fra legevakten i Sandefjord og store smerter. I tillegg ble han sendt hjem uten noen informasjon hva som feilte han. Foto: Olaf Akselsen

Trond Wahlstrøm mener akuttmottaket på SiV er for dårlig organisert. I syv timer måtte han vente på lege, tross rekvisisjon fra legevakten i Sandefjord og store smerter. I tillegg ble han sendt hjem uten noen informasjon hva som feilte han. Foto: Olaf Akselsen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tross hissig lungebetennelse, måtte Trond Wahlstrøm vente syv timer på akuttmottaket i Tønsberg. Deretter ble han sendt hjem. Uten å få vite at han hadde dobbeltsidig lungebettennelse.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det var fullstendig kaos, forteller Wahlstrøm.
Etter å ha kjent store smerter i brystet da han ferierte på Kjerringvik mandag, reiste han til legevakta i Sandefjord. Her fikk han beskjed om at de ville sende han til røntgen på akuttmottaket ved SiV i Tønsberg.
Det ble starten på et mareritt for Wahlstrøm.
– Rekvisisjonen viste seg å være null verdt. Jeg måtte stille meg bakerst i køen, sammen med hundrevis av andre fortvilte syke. Ei dame med skulderen ut av ledd måtte vente i fem timer, forteller han.

Jeg fikk kun beskjed om å spise noen smertestillende, så skulle det gå over.

Fikk smertestillende

Selv ventet han lenger.
Jeg ble lagt i en seng uten å bli snakket til på sju timer. Deretter sendte legen meg hjem uten noen forklaring på hvordan det sto til med helsa. Jeg fikk kun beskjed om å spise noen smertestillende, så skulle det gå over, forteller Wahlstrøm.

Tilbake på Sandefjord legevakt dagen etter var han fortsatt syk og hadde store smerter. Det viste seg at han hadde dobbeltsidig lungebetennelse.

Legen sa det var en skandale at jeg ikke hadde fått antibiotika. En sjekk hos radiologen i Tønsberg viste at de hadde notert det samme der, betennelse på høyre side og litt på venstre. Men denne informasjonen ble ikke gitt videre til legen i Tønsberg, forteller Wahlstrøm.

Sykehuset beklager

– Det er veldig beklagelig at Wahlstrøm måtte vente så lenge, og at han ikke følte at han ble godt nok tatt vare på. Det er ikke bra nok fra vår side, og er noe jeg skal ta med meg videre. At han ble sendt hjem med bare smertestillende er noe legen må svare for, forteller Morten Tønnessen, seksjonsleder ved akuttmottaket.

Wahlstrøm fikk beskjed om at rekvisisjonen fra Sandefjord legevakt ikke var noe verdt hos SiV. Stemmer dette?

– Nei. Vi har et godt samarbeid med legevaktene i Vestfold, og en rekvisisjon fra dem er like god som fra en lege innenfor sykehuset. At Wahlstrøm har fått beskjed om dette, er et svar som ikke skal forekomme, forteller Tønnessen.

LES OGSÅ: Baby døde etter språkproblemer

Fornøyd med organisering

Påstanden om at akuttmottaket er dårlig organisert derimot, er ikke seksjonslederen enig i.

Vi har så å si samme antall pasienter og lik bemanning året rundt. Det er ikke noe større trykk her om sommeren tross flere turister. Likevel stemmer det nok at det var mange pasienter her da Wahlstrøm kom. Generelt er det ofte litt lengre ventetid på ettermiddagen, og særlig mandag er en travel dag, sier Tønnesen.

Andre saker på toppen: 

– Plutselig sa det «boff», og et flammehav sto rundt beina på meg

- Den dyreste hesten som noensinne er solgt fra landet

Artikkeltags