– Safen inneholdt en del penger, uten at vi kan si hvor mye, sier politioverbetjent Hallgeir Bækken på Re lensmannskontor.

Del på Facebook

Safen var grå, stor og tung på omtrent 1 x 1 x 1 meter. Tyvene har trolig hatt en tralle eller andre hjelpemidler for å kunne ta den med seg, og trolig en større varebil eller lignende til å fjerne den.

Tyvene var innom tre forretninger før de stakk av fra stedet. Safen ble stjålet fra en kles- og smykkeforretning, mens tyvene forsynte seg med et mindre beløp fra kassa i en blomsterforretning.
Også en sportsforretning hadde besøk av tyvene, men her ser det foreløpig ikke ut til at noe er blitt stjålet.

– Det er alarm i senteret, og både innehaveren av sportsforretningen og politiet var kjapt på stedet etter at den ble utløst, sier Bækken.
Lensmannskontoret er svært interessert i opplysninger fra mulige vitner som kan ha vært i området rundt senteret fra 01-tida i natt. Da har vitner sett aktivitet i området.
– Alle som har sett noe kan hjelpe oss å få tak i tyvene. Vi er avhengige av publikums hjelp, sier Hallgeir Bækken. Politiet har gått gjennom overvåkningsvideoer fra senteret, men ikke funnet noe på dem så langt.
Tyvene hadde brutt opp flere dører og gitter for å komme inn i de tre forretningene.

LES OGSÅ: Banket opp ekskona

LES OGSÅ: Mann (34) tatt med 2,89 i promille midt på dagen