Ulv sett på Fevang

Illustrasjonsfoto: FurLined/Flickr.com

Illustrasjonsfoto: FurLined/Flickr.com

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En enslig ulv ble observert like ved Fevang skole tidlig tirsdag morgen.

DEL

Det var Arnfinn Kleven som så ulven på et jorde like ved grendehuset på Fevang. Han er ikke i tvil om at det var en ulv han så.

Del på Facebook

– Jeg er 99,9 prosent sikker på et dette var en voksen ulv, sier han.

Fant spor

Kleven har også tidligere sett ulv, i Østerdalen, så han vet hva han snakker om. Ulven på Fevang ble sett klokka 05.15, da Kleven var på vei hjem fra jobb.

– Jeg så ulven på rundt 300 til 400 meters hold. Den sto på jordet, men ruslet nordover mot skogkanten, forteller han.

Senere sjekket Kleven om det var spor på jordet.

– Det er ganske tørt og hardt i området, men jeg fant store spor etter poter, sier han.

Varslet bønder

Arnfinn Kleven meldte fra til viltnemnda etter å ha fått øye på ulven. Trond Clausen hos viltnemnda sier det ikke er usannsynlig at en ulv vandrer rundt i Sandefjord.

– Det er langt fra dagligdags, men de siste ti årene er det i hvert fall kommet inn to observasjoner av ulv i vårt område. Den siste ble sett ved Trollsvann i januar, mens den andre ble påkjørt og drept i Drammen, sier han.

Clausen sier han gjerne vil ha opplysninger om ytterligere observasjoner av ulven. han avviser at ulven kan være farlig for mennesker.

– Men det går nok et støkk gjennom bønder som holder husdyr i området. Ulven kan ta alt fra elg og nedover, så det er ikke hyggelig nytt for dem som har sauer på beite.

Han har varslet sauebønder i området om at det er observert ulv ved Fevang. bare 300 meter fra der den ble sett ligger en gård med husdyr.

Ikke merket

Jon M. Arnemo i det skandinaviske ulveprosjektet Skandulv sier det ikke er registrert at merkede ulver har beveget seg i sandefjordsområdet den siste tiden.

– Men det vil ikke si at det er umulig at en ulv er i området. Samtidig skal det sies at over halvparten av alle observasjoner av ulv vi får inn, viser seg ikke å være ulv, men hunder, gauper eller andre dyr, sier han.

Artikkeltags