Understellet knakk på Widerøe-fly

Understellet knakk på Dash 8-100-flyet i Sandnessjøen onsdag morgen. Her fra Widerøes Dash 8-Q 400-fly, som ble satt på bakken og skiftet ut for tre år siden, etter feil på understellet. Arkivfoto: Per Langevei

Understellet knakk på Dash 8-100-flyet i Sandnessjøen onsdag morgen. Her fra Widerøes Dash 8-Q 400-fly, som ble satt på bakken og skiftet ut for tre år siden, etter feil på understellet. Arkivfoto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ingen passasjerer ble skadd da understellet på et fly knakk under landing i Sandnessjøen onsdag morgen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det var tre passasjerer om bord på Dash 8-100-flyet fra Widerøe, samt tre eller fire besetningsmedlemmer.

Ingen ble skadd da avgangen fra Bodø skulle lande klokka 6 om morgenen.

– Sekunder før landing ble flyet slått i bakken av en kraftig vindkule. Det førte til at hovedunderstellet ga etter og knakk og at flyet landet på buken, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB.

Understellsproblemer for tre år siden

Widerøe er innenlandsaktøren på Sandefjord Lufthavn Torp, med flyvninger  den sørlige delen av landet. På Torp blir det ikke benyttet samme flytype som det som fikk problemer i Nord-Norge onsdag morgen.

For tre år siden var det problemer med understellet på Widerøes 8-Q-400-fly, og alle flyene på Torp ble satt på bakken. Les om dette her.

– Skal knekke

Informasjonsdirektøren forklarer at flyet er konstruert slik at understellet skal knekke sammen og ta av for harde sammenstøt under slike omstendigheter.

Også i 2005 hadde Widerøe en tilsvarende hendelse med samme type fly i Hammerfest.

Lufthavnsjef Bjørn-Ivar Blix forteller at flyet umiddelbart ble skumlagt av brannmannskapene på flyplassen etter buklandingen.

Flyplassen ble helt stengt etter havariet fordi flyet sperret hele rullebanen. Politiet sperret av området i påvente av at Statens Havarikommisjonen for Transport vil granske uhellet.

Var på opplæring

Widerøe har 22 maskiner av typen Dash 8-100.

Flyet har plass til 39 passasjerer og har normalt en besetning på tre personer. Det var imidlertid også en med som var under opplæring i ulykkesflyet onsdag morgen.

– Alle som var i flyet er kontrollert av lege og er tatt hånd om på flyplassen, sier Kongsteien til NTB.

Artikkeltags