Del

Det er nemlig ekstremt glatt på veiene i hele fylket etter at søndagens mildvær smeltet en del snø, og at noe regn frosset på veien.

- Veiene akkurat nå er mer egnet for Geir Karlstad og andre skøyteløpere, enn for oss som kjører bil, sier operasjonsleder Jess.

Verst uten piggdekk

Han sier folk må være svært aktsomme når de setter seg bak rattet, og er forberedt på mange meldinger om biler som havner i grøfta.

- Det er særlig de som kjører med piggfrie dekk som vil merke det. Vi er forberedt på alt, men håper det beste, sier Jess.

Klokken 07.30 mandag morgen hadde han likevel ikke fått inn meldinger fra trafikken om ulykker som skyldes det glatte føret.

Svært glatt enkelte steder

Vaktoperatør Arne Kleiv ved Veitrafikksentralen sier Statens Vegvesen venter seg flere henvendelser om glatte veier i løpet av dagen.

- Det er alltid slik når det har vært en lang kuldeperiode som slår over til mildvær. Da vil det bli enkelte svært glatte partier rundt omkring, sier han.

LES MER OM: Brøytebil kjørte i grøfta

Setter i gang ekstratiltak

Statens Vegvesen er nå i gang med å sette inn ekstratiltak for å strø og salte veiene i Vestfold.

- Det er noe vi gjør umiddelbart når det er glatt nok. Da salter og strør vi det har mulighet til, og prioriterer de største veiene først.

LES MER OM: Helt greit at folk kommer for sent på jobb ved ekstremvær

Heller ikke Veitrafikksentralen har fått ekstraordinært mange meldinger om glatte veier i Vestfold, og opplyser at trafikken foreløpig går fint. De er imidlertid forberedt på iskaos i trafikken.

LES OGSÅ: - Det virker som om folk har glemt å kjøre på vinterføre