- Vet ikke hva som skal til for at folk lærer

Politibetjent Terje Carm i utrykningspolitiet hadde tatt 21 bilister for hastighetsoverskridelser og mobiltelefonbruk da de hadde kontroll i Moveien.

Politibetjent Terje Carm i utrykningspolitiet hadde tatt 21 bilister for hastighetsoverskridelser og mobiltelefonbruk da de hadde kontroll i Moveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

For n'te gang i år sto folk nærmest i kø for å få betalt bøter da politiet hadde fartskontroll i Moveien.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Nå lurer politibetjent Terje Carm på hva det er som skal til for at folk lærer.

- Jeg vet ikke hva som skal til for å få folk til å kjøre fornuftig. Vår patrulje har stått her tre ganger i år, og andre patruljer har også hatt målinger her. I tillegg har sandefjordspolitiet hatt kontroller, sier han.

Likevel hjelper det ikke.

LES OGSÅ: Bilister sto i kø for å få fartsbot

Tar alle typer folk

Hver eneste gang politiet har kontroll i 40-sonen på Moveien, soper de inn biler nesten raskere enn de klarer å håndtere.

- På 2,5 timer har vi tatt 19 for hastighetsoverskridelse og to for mobiltelefonbruk. Én person har mistet førerkortet, forteller Carm.

Det virker som om folk glemmer fra gang til gang.

Han sier det ikke er noen ensartet gruppe de fanger i laseren sin.

- Det er mange forskjellige folk som er ute og kjører. Men de lærer tydeligvis ikke. Hver eneste gang tar vi et høyt antall bilister som kjører for fort, sier han.

LES OGSÅ: – Det tømmes jo aldri av folk som kjører for fort!

- Har det ingen effekt?

Carm sier at det ikke bare er ved Moveien trenden er den samme. Uansett hvor UP plasserer seg, er folk for tunge på gasspedalen.

LES OGSÅ: Senker farta og holder laserkontroller i hele sentrum

- Vi har stått langs Stokke Ravei mange ganger. Både fredag og søndag var vi der. Men det virker som om folk glemmer fra gang til gang. Det er likevel en av grunnene til at vi står på disse plassene. Vi prøver å se om det har noen effekt, men foreløpig virker det ikke som om det har det, sier han.

Mistet lappen etter åtte prikker

De fleste fartsoverskridelsene lå mellom 55-60 kilometer i timen på Moveien. Mannen som fikk beslaglagt førerkortet, fikk dette fordi dagens fartsoverskridelse ga ham to prikker, og han fikk dermed sin åttende.

- Da er det ingen bønn. Da ryker lappen, sier Carm.

Artikkeltags