Søndag formiddag hadde mange møtt opp for å se Norges eneste DC-3-fly i aksjon for siste gang denne sesongen.

Etter å ha tatt med passasjerer på rundflyginger, var det 16 menn i Veteranenes Fallskjermklubb som fikk æren av å avslutte en begivenhetsrik sesong.

Det er alltid like gøy. Hopp som dette, fra et gammelt fly hvor det ligger mye historie i vingene, er snadder.

SE VIDEO av hoppene litt lenger ned i saken.

– Jeg er ikke ferdig for i år

Flyet Dakota, som holder til på Torp Sandefjord Lufthavn, har siden 1943 opparbeidet seg en stolt historie. Blant annet ble veteranflyet brukt under invasjonen i Normandie i 1944.

Spente veteraner gjorde seg søndag formiddag klare til å stige om bord i flyet. Dakotaen lettet i 12-tiden. Ett kvarter senere var gjengen tilbake på bakken til applaus fra publikum.

Hovedinstruktør blant veteranene, Erik Lindquist, har i løpet av livet hoppet i fallskjerm over 1.700 ganger. 66-åringen forteller at gleden av å hoppe ut fra at fly aldri forsvinner.

– Det er alltid like gøy. Hopp som dette, fra et gammelt fly hvor det ligger mye historie i vingene, er snadder, sier han fornøyd.

SE VIDEO av hopperne (saken fortsetter under videoen):

 

(Video: Kirvil Håberg Allum)

Selv om han sammen med sine klubbmedlemmer satt strek for Dakotas 2013-sesong, innrømmer Linquist at han selv ikke er ferdig for året. VFSK tar ikke pauser.

– Selv om mange baser stenger i vinter, kommer vi til å fortsette.

LES OGSÅ: Alle vil til himmels

Fornyet samarbeid

Søndagens sesongavslutning var det andre samarbeidet mellom Dakota Norway og VFSK.

I sommer hjalp fallskjermklubben til under en opplevelsesdag for kreftsyke barn.

– Vi fant ut at samarbeidet var så bra at vi ønsket å fortsette med det, sier eks-formann og hoppfeltleder i VFSK, Kjell T. Olsen.

LES OGSÅ: Gull for Anne Martha å fly sølvfuglen