18-åringen var denne gang tiltalt for å ha slått til en jevnaldrende gutt i hodet. Selv nektet han skyld for volden i rettssaken i Sandefjord tingrett. Han erkjente derimot skyld for et par innbrudd og tyverier, samt bruk av hasj.

Del på Facebook

«Ødela T-skjorte»

18-åringen hevdet at han og den andre hadde kommet i klammeri i sentrum, og at han hadde revet i stykker T-skjorten til den fornærmede.

Den andre forklarte noe helt annet i retten. Han sa at han traff på den tiltalte 18-åringen på vei til jobb, og at han ikke hadde tid til å prate. Da han gikk, slo 18-åringen ham i bakhodet en eller flere ganger.

Trodde ikke på tiltalte

Tingrettens dommere var ikke i tvil om hvem de ville tro på:

– Retten finner ikke tiltaltes forklaring troverdig, var den klare meldingen.

Retten mente at vitnet var fullt ut troverdig, mens både tiltalte og en slektning av ham – som også vitnet i saken – hadde svekket troverdighet.

Grunnen til at 18-åringen utførte vold mot den andre, var at den fornærmede var vitne i den såkalte «hammer-saken» fra Sandefjord videregående skole.

Slo med hammer

Her ble 18-åringen dømt for ett år siden, etter at han brukte en hammer mot hodet til en annen. 18-åringen likte ikke det som vitnet sa etter den episoden, og siden har det vært et meget anstrengt forhold mellom dem, som kulminerte i sentrum da 18-åringen slo til den andre i hodet.

«Ikke akseptabelt»

Retten var klar i sin sak på at det måtte reageres med ubetinget fengsel.

18-åringen ble dømt for sin tredje voldsepisode, og dette «tydet på et handlingsmønster hos tiltalte som er alvorlig. Det må gis signal om at dette ikke er akseptabelt og at han må påregne strengere reaksjoner i framtiden dersom han ikke avstår fra voldshandlinger», skriver retten i dommen.

LES OGSÅ: Banket opp ekskona

LES OGSÅ: Tok med seg safen