Gå til sidens hovedinnhold

Aksjonærene har mistet en halv milliard i Komplett Bank

Artikkelen er over 3 år gammel

Så langt i år har Komplett Banks aksjekurs falt 19 prosent.

Kompletts banksatsing opplever jevn vekst i virksomheten, både i antall kunder og markedsandel. Men selskapets aksje har hatt et hittil tøft år på børsen. Så langt i år har aksjekursen i Komplett Bank ASA falt hele 19 prosent.

Bankens aksje er en del av den såkalte OTC-listen («over the counter») for unoterte aksjer.

Bladet Kapital framhever i sitt nummer fra 26. mai at en halv milliard av aksjeverdien er radert bort hittil i år. Det går ut over aksjonærene, poengterer tidsskriftet.

Nesten hele kursfallet har funnet sted etter mars. Da gikk Finanstilsynet ut med nye retningslinjer til banksektoren, og målet med disse var å redusere veksten i forbrukslån.

Har falt 90 mill. kr.

Største aksjonær i Komplett Bank er Komplett AS på Kullerød. De eier rundt 20 prosent av aksjene. Med et tap på tre kroner per aksje hittil i år, tilsvarer dette en redusert aksjeverdi på nærmere 90 millioner kroner for sandefjordingene.

Med dagens aksjekurs anslås bankens markedsverdi å ligge på rundt to milliarder kroner. Ved utgangen av første kvartal i år hadde banken utlån for til sammen fire milliarder kroner.

Les også: – Få kjeltringer i business, men mange i politikken

Brukes som kjøpsargument

«Til tross for myndighetenes vekstdempende tiltak overfor nisjebankene er analytikerne fortsatt optimistiske», skriver Kapital.

Meglerhusene og analytikerne bruker heller Finanstilsynets innstramming som et argument for å kjøpe aksjer i blant annet Komplett Bank:

Innstrammingstiltakene gjør det lite sannsynlig at nye nisjebanker vil etablere seg i det norske markedet, er argumentet de bruker.

Kommentarer til denne saken