Røde Kors med storøvelse i helgen

ØVDE PÅ TRAFIKKULYKKE: Brannvesenet i Sandefjord demonstrerte søndag hurtigfrigjøring i forbindelse med trafikkulykke, før Filip Amundsen, én av kursdeltakerne til Røde Kors, hjalp markøren ut av bilen.

ØVDE PÅ TRAFIKKULYKKE: Brannvesenet i Sandefjord demonstrerte søndag hurtigfrigjøring i forbindelse med trafikkulykke, før Filip Amundsen, én av kursdeltakerne til Røde Kors, hjalp markøren ut av bilen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

16 kursdeltakere har i helgen møtt situasjoner som trafikkulykke, overdose, hjerteproblemer og hjerneslag. – Det er viktig å være klar når dette skjer reelt, sier fagleder Tom Erik Sætevik.

DEL

– Hjelp! Jeg har så vondt i magen, sier én av markørene, som er kledd ut med russedress og omringet av «spritflasker» under Røde Kors' store førstehjelpsøvelse i Sandefjord i helgen.

De 16 kursdeltakerne fikk brukt teorien de har lært under kurset i praksis – og ble evaluert underveis. Målet er å bestå førstehjelpskurset for å kunne bli med i hjelpekorpset.

– Jeg har lyst til å hjelpe til og være frivillig, sier Lena Kaasbøll.

LES OGSÅ: Storstilt øvelse i Granholmsundet

– Mye samarbeid

Markørene Brit Lyngstad (f.v.) og Carmen Lilleng fikk førstehjelp av Olga Kristoffersen.

Markørene Brit Lyngstad (f.v.) og Carmen Lilleng fikk førstehjelp av Olga Kristoffersen.

Søndag samarbeidet Røde Kors med brannvesenet, hvor temaet var trafikkulykke. Brannvesenet demonstrerte hurtigfrigjøring, og kursdeltakerne fungerte som førstehjelpere.

– Én person har kutt i kinnet og glass i såret, en annen er blek og klam, beskriver Kristian Teige i Røde Kors.

Han evaluerte hvordan kursdeltakerne håndterte de ulike situasjonene fortløpende.

– Det er veldig bra at vi får tatt sånne øvelser, med mye samarbeid og kommunikasjon. Jo mer virkelighetsnære øvelsene er, jo bedre er det, sier Teige.

MÅTTE BÆRES TIL «AMBULANSEN»: Kursdeltakerne Amalie Victoria Lilleeidet Folkmann og Olga Kristoffersen støtter Kristine Kolstad Bjertnes, som i denne situasjonen spiller en russejente som har tatt overdose på fest. I Røde Kors-vester står Elin Nicolaysen og Kristian Teige og evaluerer kursdeltakerne.

MÅTTE BÆRES TIL «AMBULANSEN»: Kursdeltakerne Amalie Victoria Lilleeidet Folkmann og Olga Kristoffersen støtter Kristine Kolstad Bjertnes, som i denne situasjonen spiller en russejente som har tatt overdose på fest. I Røde Kors-vester står Elin Nicolaysen og Kristian Teige og evaluerer kursdeltakerne. Foto:

Omfattende kurs

Deltagerne læres opp i livreddende førstehjelp, bruk av hjertestarter og generell førstehjelp i ulike settinger som er relevant for et hjelpekorps.

Kursleder Sigbjørn Ljusnes beskriver at kurset er omfattende, og består av både teori og praktisk øving.

– Vi har en stor stab i sving disse to helgene. Frivillige i hjelpekorpset bidrar med veiledning, sminke og markørspill, kjøkkenservice og ikke minst undervisning. Vi har også noen eksterne instruktører fra ambulansetjenesten i Vestfold, sier han.

– Trenger alltid flere frivillige

Fagleder Tom Erik Sætevik regner med at neste tilsvarende kurs settes opp i høst.

– Vi trenger alltid flere frivillige i hjelpekorpset. Nå får vi også en ny, stor båt. Aktiviteten øker, og da trenger vi enda mer bemanning, sier han.

Kurset er på 36 timer og arrangeres over to helger. Sandefjord Røde Kors Hjelpekorps er teknisk arrangør av kurset, som har deltagere fra hele Vestfold.

«SÅRSKADE»: Brit Lyngstad spiller en dame som har falt og slått seg på turorientering. Kursdeltakere Trinh Tran (f.v.), Lena Kaasbøll og Filip Amundsen renser og bandasjerer «såret».

«SÅRSKADE»: Brit Lyngstad spiller en dame som har falt og slått seg på turorientering. Kursdeltakere Trinh Tran (f.v.), Lena Kaasbøll og Filip Amundsen renser og bandasjerer «såret». Foto:

STORØVELSE: 16 kursdeltakere har fått testet kunnskapene sine på flere poster, hvor de ble møtt av sminkede skuespillere og helt ulike situasjoner.

STORØVELSE: 16 kursdeltakere har fått testet kunnskapene sine på flere poster, hvor de ble møtt av sminkede skuespillere og helt ulike situasjoner. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.