Gå til sidens hovedinnhold

Dette bør du gjøre før du tar ut hagestolene og nyter sola

Artikkelen er over 2 år gammel

Lite slår en varm kopp kaffe og en god bok i solveggen i påsken. Men før du drar trestolene ut i snøen, er det lurt å gi beina litt pleie.

(Ås Avis)

Dette er et tips til alle som har planer om å nyte påskesola ute: Sett inn beina på hagestolene med litt olje før du drar dem ut på den snøvåte plattingen. Da lever de lenger.

Enten du skal nyte påsken på fjellet eller i byen, gjelder samme tips. For mange steder er det fremdeles et tykt lag med snø, som ikke ser ut til å forsvinne med det første. Kuldegradene fortsetter, men det har da aldri stoppet oss nordmenn fra å pakke oss inn i boblejakka og sette oss ut i solveggen med en god bok i påsken.

Selv for deg som ikke har snø, lønner det seg uansett å følge oljerådet, skriver ifi.no. For det er ikke bare snø som kan skade stolbeina – all slags fuktighet kan trekke inn i treet når møblene står ute. Og det kan føre til at beina på stoler og bord som står ute råtner eller sprekker opp.

Saken fortsetter under bildet.

Det eneste du trenger for å beskytte tremøblene før de settes ut, er litt impregneringsolje, et rengjøringsmiddel, en klut, en slipekloss og en pensel. Framgangsmåten er enkel:

  • Første regel er å sørge for at stolbeina er rene. Vask gjerne over stolene først, slik at de er klare for utesesongen. Snu deretter stolen på hodet og bruk slipeklossen til å få vekk grus og skitt. Rengjør med et egnet rengjøringsmiddel og la tørke.
  • Deretter bruker du en pensel til å påføre impregneringsolje på beina, vått i vått, til treet er helt mettet. La det trekke noen minutter.
  • Bruk en ren fille til å tørke vekk overskytende olje. La oljen tørke så lenge det står på anvisningen.
     

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.