Spetalen fikk endelig medhold i bryggesaken

Stridens brygge: Fons brygge ligger i utsikten til Spetalens hytte i bakkant av bildet. Arkivfoto: Olaf Akselsen

Stridens brygge: Fons brygge ligger i utsikten til Spetalens hytte i bakkant av bildet. Arkivfoto: Olaf Akselsen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Dommen er endelig i bryggekrangelen mellom Øystein Stray Spetalen og Carl Christian Fon. En saksbehandlingsfeil gjør at førstnevnte blir tilkjent en halv million kroner i erstatning.

DEL

I slutten av april sluttet Borgarting lagmannsrett at finansmannen Øystein Stray Spetalen burde tilkjennes erstatning for en saksbehandlingsfeil Oslo tingrett gjorde i den første runden av rettssaken.

Lagmannsretten mente 424.000 og 73.000 som erstatning og for å dekke saksomkostningene for erstatningssaken i lagmannsretten ville være passende. Dette var gode nyheter for finansmannen. Men i staten kunne anke saken.

Nå er det derimot klart at staten ikke går videre med saken. Dermed er det bare å fylle inn kontonummer for Spetalen og vente på erstatningen.

Spetalen selv skriver i en e-post til sb.no at han ikke har noen kommentar til dommen.

Spetalen har hele veien hevdet at bryggeutvidelsen var ulovlig i henhold til plan- og bygningsloven. Den opprinnelige tillatelsen fra kommunen gikk ut på at brygga kunne være 20 meter lang med  lengde og fem utriggere. Brygga viste seg å være 30 meter lang med 17-18 utriggere.

Det har ikke lykkes sb.no å få noen uttalelse fra Sandefjord kommuen i denne saken. Spetalen har hele tiden ment at kommunen har vært for strenge i saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken