Vil diskutere jordflytting

Sørby/Virik: På jordene her planlegges det å bygge 700 boliger. Matjorda er foreslått flyttet. Arkivfoto: Olaf Akselsen

Sørby/Virik: På jordene her planlegges det å bygge 700 boliger. Matjorda er foreslått flyttet. Arkivfoto: Olaf Akselsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I Sandefjord har blant annet politikere tatt til orde for å flytte matjord der det planlegges boliger. Men vet vi nok om dette?

DEL

Vestfold er et populært fylke å flytte til. Samtidig er Vestfold landets grønnsakshage, med mye dyrket jord. Denne matjorda settes under stadig større press.

Jordflytting er nevnt som et jordverntiltak i Regional plan for Bærekraftig Arealpolitikk i Vestfold. I Sandefjord har formannskapet luftet tanken om å flytte matjord fra jordene på Sørby/Virik. Der planlegges det nemlig å bygge opp mot 700 boliger på jordene.

Les også: Vil ta vare på jordene

Jordvern Vestfold spør seg om politikerne og folk flest egentlig vet nok om hvordan man flytter matjord. Og hva skjer egentlig med kvaliteten på jorda når den flyttes?

Holder appell

Onsdag 18. november inviterer derfor foreningen til åpent møte om matjordflytting. Det skjer på Gjennestad gartnerskole klokka 18:30. Møtet varer til omtrent kvart over ni.

På møtet vil de nevnte jordene på Sørby være ett av temaene. Natur og Ungdom vil nemlig komme med en appell om å ta vare på jordene slik de er i dag.

På møtet vil det også være innlegg fra Siri Svendgård-Stokke fra Norsk Institutt for Bioøkonomi. Hun er ekspert på jordsmonn. Det blir òg innlegg fra Fylkesmannen i Vestfold.

Artikkeltags