Kunde varslet om butikktyver – fant pistol i tyvens lomme

Kjent for politiet: Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, sier at de to mennene som er pågrepet av politiet er kjent for tidligere forhold.

Kjent for politiet: Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, sier at de to mennene som er pågrepet av politiet er kjent for tidligere forhold. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Litt før klokken 11.30 fredag gjennomførte politiet en aksjon på Heggdal industriområde i Larvik.

DEL

(Østlands-Posten) Flere politipatruljer var involvert i aksjonen, og ifølge politiet i Vestfold ble to menn pågrepet.

– De to ble pågrepet etter truende adferd i en butikk på Hovland. Begge er innsatt i arresten og vil bli avhørt, skriver politiet på Twitter.

Hadde pistol i lomma

Butikksjef hos Coop Prix på Hovland, Nina Nilsen, forteller at det var en kunde som varslet personalet i butikken om at de hadde sett to menn stjele varer.

– Jeg tok mennene til side, og ba om å få se i lommene deres. Den ene mannen sa han hadde noe privat der, og jeg fikk snart se at det dreide seg om en pistol, sier Nina Nilsen.

Her blir de to mennene pågrepet på Heggdal

Her blir de to mennene pågrepet på Heggdal Foto:

– Mannen fortalte meg da at det var snakk om en startpistol, sier hun.

Nilsen understreker at mannen ikke truet henne med pistolen, men at hun følte at situasjonen var litt ekkel og at hun, blant annet på grunn av pistolen, valgte å la mennene gå.

– Heldigvis kom ingen til skade under hendelsen, og jeg er veldig takknemlig overfor kunden som varslet oss, sier Nina Nilsen.

Kjent fra før

Krimsjef hos politiet i Larvik, Knut Vidar Vittersø, forteller at de to mennene, som er 24 og 28 år gamle, er kjenninger av politiet fra tidligere.

– Da mennene ble pågrepet ved Hegdal fant vi også pistolen i bilen, og det viste seg at det var riktig at det var en startpistol, forteller Vittersø.

Vittersø bekrefter at mennene aldri truet personalet med pistolen.

– Personalet opplevde nok likevel som svært skremmende at den ene mannen hadde en pistol, sier krimsjefen.

Artikkeltags