Mafiarettssaken: Ble pågrepet i Sandefjord

Artikkelen er over 2 år gammel

En mislykket bobilferd skapte stor latter i «mafiarettssaken». Denne elleville turen endte i Sandefjord.

DEL

En fullstappet rettssal i Oslo tingrett klarte ikke holde seg alvorlig da en av de tiltalte forklarte seg om en bobilferd mot Nederland. 

Selv lederen av Bandidos, som sammen med Nokas-raneren Metkel Betew står tiltalt for drapsplanlegging i den omfattende saken, lo så tårene trillet da en 36 år gammel mann fra Arendal forklarte seg om det angivelig fingerte forsøket på å kjøre til Nederland med en leid bobil for å hente et parti hasj for Betew.

LES OGSÅ:  Politiet: Dette var bakgrunnen for de kraftige smellene i helgen (+)

Stoppet i København, tatt i Sandefjord

36-åringen, som opprinnelig er nordfra, fortalte en ellevill historie om hvordan han fingerte en ulykke i Sverige, fikk bilen på veien igjen og skranglet seg langt inn i Tyskland før han skjønte hvor han var. Da snudde han og rettet kurs mot Norge igjen. Utenfor København ble han imidlertid stanset av dansk politi som endevendte bobilen.

– De rev bilen helt fra hverandre, sa 36-åringen, som likevel kom seg til Sandefjord der bilen ble stanset i tollen.

– Der ble jeg pågrepet for underslag av campingbilen, sa 36-åringen.

Han er sammen med en av de tidligere Nokas-dømte (55) og en 35-åring fra Arendal tiltalt for til sammen tre forsøk på å smugle narkotika fra Nederland til Norge.

De tre hevder selv at de fingerte forsøkene for å lure Betew. 55-åringen hadde fått 150.000 kroner i forskudd for å gjennomføre transporten, men hadde fått kalde føtter. De to andre hevder de ble med for å hjelpe.

LES OGSÅ: Konsulentene fikk drømme fritt. Nå vil de gjøre sjøfronten grønnere (+) 

13 tiltalt, én fra Horten

Forsvarerne heveder at politiet brukte falske agenter og provoserte fram kriminelle handlinger i den såkalte mafiarettssaken. Ingen av de 13 tiltalte, blant dem Nokas-dømte Betew, erkjente straffskyld da rettssaken startet i Oslo tingrett onsdag.

Både narkosmugling, drapsforsøk og planer om ran av en verditransport på Gardermoen er blant ingrediensene i saken. Tolv av mennene er i tillegg tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen om organisert kriminell virksomhet.

Saken ble avdekket etter lang tids spaning mot Betew og flere av de tiltalte. I tillegg ga tre danske politimenn seg ut for å tilhøre russisk mafia. De bisto blant annet med å frakte 20 kilo av stoffet MDMA, samt 38 kilo hasj og 12 kilo marihuana fra Nederland til Oslo sommeren 2015.

– Vi mener at politiet har gått langt over streken og forårsaket en straffbar handling som ellers ikke ville ha funnet sted, sier advokat Morten Furuholmen, som forsvarer en 30-åring fra Horten.

LES OGSÅ: Jotun-saken: Kjempet i fem og et halvt år for å renvaske seg i retten (+) 

Artikkeltags