Kastet ølbokser på kvinne og truet med å drepe henne

Artikkelen er over 2 år gammel

En 49 år gammel mann har nylig fått sin 25. dom av Tønsberg tingrett. Denne gangen må han sone 120 dager i fengsel etter blant annet å ha kastet ølbokser på en kvinne og truet med å drepe henne.

DEL

(Tønsbergs Blad) Mannen ble for første gang domfelt i 1988. Han er tidligere hovedsakelig straffet for vinnings- og narkotikakriminalitet, men også blant annet vold, vold mot offentlig tjenestemann og trusler. Han er også bøtelagt en rekke ganger.

Drapstrusler

Denne gangen ble han dømt for å ha kastet flere ølbokser på en kvinne i Tønsberg sentrum en oktoberkveld i fjor, og like etterpå sagt en til politibetjent at «Jeg kommer til å drepe henne» eller lignende om kvinnen.

LES OGSÅ: Slåss med politiet på Torp- fikk 21 dagers fengsel

Disse forbrytelsene er de alvorligste i dommen, men i tillegg til dette dømmes mannen også for ved to tilfeller å ha forstyrret den alminnelige fred og orden, for å ha unnlatt å etterkomme pålegg gitt av politiet, for å ha krenket et besøksforbud, for å ha forulempet offentlig tjenestemann, for fem tilfeller av tyveri, ett tilfelle av oppbevaring og ett tilfelle av besittelse av narkotika, samt ett tilfelle av skadeverk.

Han har blant annet ropt banneord og andre ukvemsord mot en vekter på togstasjonen, skjelt ut og vist fingeren til personalet i en matbutikk, ikke forlatt Tønsberg sentrum selv om politiet ga ham beskjed om det, stjålet øl fra en butikk og skjelt ut politifolk.

Aktor ville ha lengre straff

I retten ba aktor om at mannen skulle dømmes til fengsel i seks måneder, men det mente dommerne var for mye og dømte ham til å sone 120 dager ubetinget fengsel.

LES OGSÅ: Slo til dørvakt

Forbrytelsene mannen er dømt for er begått i prøvetiden til en betinget dom på 45 dagers fengsel han fikk i februar i fjor, så disse dagene er inkludert i den nye dommen.

Frifunnet for tre punkter

Mannen ble frifunnet for å ha knust vinduet til kvinnen han kastet ølbokser på, tyveri av fiskesuppe fra en butikk og for å ha båret en kniv i sentrum.

Dommen mot mannen ble avsagt 20. desember i fjor.

Artikkeltags