Bodde i bilen i forkant av påkjørselen - nekter for ruskjøring

HER SKJEDDE DET: En kvinne døde etter å ha blitt påkjørt i Lahelleveien fredag kveld.

HER SKJEDDE DET: En kvinne døde etter å ha blitt påkjørt i Lahelleveien fredag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen som er siktet for uaktsomt drap godtok fire ukers varetektsfengsling. Han nekter for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

DEL

Aktor la ned påstand om fire ukers varetektsfengsling for mannen som er siktet for å ha kjørt ned et ektepar i Lahelleveien - hvor kvinnen døde og mannen ble skadet. Kvinnen som døde er i 50-årene.

Den litauiske statsborgeren i 30-årene ble siktet for fem punkter, og erkjente skyld i fire av dem under fengslingsmøtet i Vestfold tingrett mandag ettermiddag.

Mannen erkjente allerede søndag at han kjørte på ekteparet. Mandag erkjente han også flere overtredelser av vegtrafikkloven - både for farefull kjøring og for å ha stukket av etter å ha vært involvert i et trafikkuhell. Han erkjente også at han kjørte uten gyldig førerkort.

Mannen nektet imidlertid for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Han erkjenner heller ikke å ha kjørt inn på gang- og sykkelveien, og påstår at han har kjørt på paret i grøfta mellom veien og sykkelveien.

Usikkert om det finnes relasjon

SB har spurt både aktor Ida Charlotte Einhausen og forsvarer Ole Petter Breistøl om den siktede har befunnet seg i Sandefjord i forkant av påkjørselen. Førstnevnte svarer at de tror mannen har vært i byen noen dager, men forsvareren tror den siktede har vært mest i Tønsberg og Drammen, og lite i Sandefjord.

Breistøl sier han ikke kjenner til om mannen har noen relasjon til offeret, mens aktor svarer at dette er er en av tingene som skal etterforskes.

(Saken fortsetter under bildet)

FORSVARER: Ole Petter Breistøl sier han ikke kjenner til om den siktede mannen har noen relasjon til offeret.

FORSVARER: Ole Petter Breistøl sier han ikke kjenner til om den siktede mannen har noen relasjon til offeret. Foto:

Involvert i alvorlig ulykke i februar

Den siktede var for øvrig involvert i et alvorlig trafikkuhell i Oslo 17. februar - med en trailer. Den gangen erkjente han straffskyld for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Mannen har ikke registrert fast bolig, og har bodd i bilen etter at han mistet førerkortet sitt den dagen.

Mannen har godtatt å sitte i varetekt. Han kommer til å sitte i full isolasjon den første tiden. Politiet mener det er både unndragelse- og gjentakelsesfare. De ønsker ham i varetekt for å unngå noen form for påvirkning av etterforskningen.

Statens vegvesen har sammen med politiet undersøkt åstedet for å kartlegge hendelsesforløpet, og også undersøkt bilen. Dette skal munne ut i en rapport som politiet kan bruke videre, men Einhausen opplyser om at politiet foreløpig ikke har mottatt denne.

AKTOR: Politiadvokat Ida Charlotte Einhausen var aktor under mandagens fengslingsmøte i Tønsberg.

AKTOR: Politiadvokat Ida Charlotte Einhausen var aktor under mandagens fengslingsmøte i Tønsberg. Foto:

Artikkeltags