Gå til sidens hovedinnhold

Kåre seiler opp som Venstre-topp i Vestfold og Telemark

Artikkelen er over 2 år gammel

Veteranen fra Stokke kommunestyre og fylkespolitikken foreslås som toppkandidat for Venstre i det nye storfylket. På annenplass blir det kamp mellom to telemarkskandidater.

– Jeg vil gjerne delta videre, og spesielt i denne spennende perioden med å få etablert et nytt og flott fylke, sier Kåre Pettersen, som er glad for å bli foreslått på topp.

– Vi har to fylker i dag som er utrolig forskjellige. I Vestfold føler vi mye fellesskap og nærhet til Grenland, mens Vest- og Midt-Telemark er et veldig annerledes område. Utfordringen blir å ta hele det nye fylket i bruk på en vettug måte, sier Pettersen.

Han ser for seg at reiseliv blir et viktig satsingsområde for Vestfold og Telemark fylke.

– Vi har bl.a. to nasjonalparker med kystnatur, Jomfruland og Færder, som vi kan utnytte mer. Samferdsel blir også viktig, og det er et område jeg har jobbet mye med i Vestfold fylkeskommune. Ikke minst må vi drive lobbyvirksomhet for å få fullført dobbeltsporet, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Løkslid og Kalve foreslått på topp for Ap i det nye storfylket

Vil satse på tog og vei

Venstre-kandidaten er også opptatt av at flere tog på Bratsbergbanen (Notodden – Skien) bør fortsette videre på Vestfoldbanen og omvendt.

– I dag går det ti tog nordover fra Skien før det går ett sydover, sier Pettersen, som mener en sterkere sammenknytning av jernbanenettet er en viktig sak for å binde den nye regionen sammen, både med gods- og passasjertransport.

– Vi må også jobbe for å få E134 som hovedvei mellom Øst- og Vestlandet og å få utbedret riksvei 36 (Porsgrunn – Seljord, journ.anm.), mener Pettersen. Han ser for seg at det vil gi et større nedslagsfelt for godstransport fra havnene i Larvik og Grenland.

Kåre Pettersen, som er født i 1955, er fylkesvaraordfører i dag, og har hatt flere ledende posisjoner i fylkespolitikken siden han kom med i 2007. Enda lengre fartstid har han fra Stokke kommunestyre, der han hadde sin debut i 1995 og var med til sammenslutningen med Sandefjord 1. januar 2017. Pettersen var blant dem som ivret sterkt for den sammenslutningen, men privat fikk han liten glede av den: Vear, der Pettersen er bosatt, ble som kjent del av Tønsberg fra samme tidspunkt.

LES OGSÅ: Stiller ikke til gjenvalg som fylkesordfører

Kamp om topplass

Venstre har i dag to seter i Vestfold fylkesting og ett i Telemark.

– For det meste har vi hatt to i hvert fylke, men manglet noen få stemmer på å klare to i Telemark i 2015, konstaterer Kåre Pettersen.

Nominasjonskomiteen, med fire medlemmer fra hvert av de to fylkene, la nylig frem et forslag til fullstendig liste med 61 navn. Den er enstemmig, bortsett fra nettopp annenplassen, der komiteen delte seg. Flertallet vil ha Trine Jørgensen Dahll (f. 1960), barnehageleder fra Kragerø, som nummer to og fylkeslederen i Telemark Venstre, kulturskolerektor Torgeir Fossli (f. 1961) fra Notodden, som nummer fire. Mindretallet vil gjøre stikk motsatt og ha Fossli på annenplass og Dahll på fjerde.

På tredjeplass er det enstemmig oppslutning om Karin Virik (f. 1949) fra Sandefjord, og på femteplass foreslås like enstemmig Carl-Otto Kielland (f. 1961) fra Åsgårdstrand.

LES OGSÅ: Lina (28) er allerede en politisk veteran. Nå får hun nye utfordringer: – Føler meg heldig

Lind Jørgensen høyt plassert

Av øvrige kandidater med bakgrunn fra Tønsbergdistriktet kan nevnes:

Nr. 7: Tone Lind Jørgensen (f. 1954), selvstendig næringsdrivende, fra Teie.

Nr. 17: Trine Ellefsen (f. 1965), vernepleier, fra Tønsberg.

Nr. 19: Håvar Bettum (f. 1977), selvstendig næringsdrivende, fra Svinevoll.

Nr. 25: Tone Skalpe Bjørnli (f. 1960), advokat, fra Veierland.

Nr. 29: Joachim Bræk Poppe-Holmdahl (f. 1974), pedagog, fra Valhalla.

Nr. 33: Aina Dahl (f. 1952), sykepleier, fra Tønsberg.

Nr. 37: Siv Merete Stenhaug (f. 1973), sosionom, fra Ramnes.

Nr. 39: Øyvind Rygh (f. 1964), økonom/selvstendig næringsdrivende, fra Smidsrød.

Nr. 41: Britt Lillian Fevang (f. 1980), adjunkt, fra Tønsberg.

Nr. 53: Elin Berg Schmidt (f. 1962), fabrikkarbeider, fra Ramnes.

Nr. 55: Raymond Henriksen (f. 1976), konsulent, fra Tønsberg.

Nr. 61: Carl-Erik Grimstad (f. 1952), stortingsrepresentant, fra Tjøme.

Det er Aina Dahl. veteran fra både fylkespolitikken og Tønsberg bystyre, som har ledet nominasjonskomiteen. Blant medlemmene ellers kan nevnes tidligere politisk redaktør i Tønsbergs Blad, Dag Nordbotten Kristoffersen fra Åsgårdstrand.

LES OGSÅ: – Ikke grunnlag for å stanse arbeidet med å slå sammen Vestfold og Telemark

«Nominasjonskomiteen har lagt vekt på å arbeide frem en fylkestingsliste som både Vestfold og Telemark har et eierforhold til, og som både Vestfold og Telemark vil promotere mot valget i 2019,» heter det i en pressemelding.

Nominasjonsmøtet finner sted 23. september på Gaustablikk Høyfjellshotell ved Rjukan.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.