Stiller ikke til gjenvalg som fylkesordfører

GIR SEG: Rune Hogsnes (H) melder at han ikke vil stille til valg som fylkesordfører i 2019.

GIR SEG: Rune Hogsnes (H) melder at han ikke vil stille til valg som fylkesordfører i 2019. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det annonserer Rune Hogsnes selv i en pressemelding mandag ettermiddag.

DEL

(Tønsbergs Blad) Fylkestingsvalget 2019 nærmer seg, og Høyre i Vestfold og Telemark er i ferd med å sett sammen en spennende liste med gode kandidater til valget.

– I min rolle som fylkesordfører i Vestfold føler jeg meg svært privilegert. Utfordringene og oppgavene er varierte og spennende, og jeg får møte utrolig mange engasjerte mennesker som hver dag står på for å gjøre samfunnet bedre. Deres pågangsmot gjør meg både stolt av å komme fra Vestfold og ydmyk for den jobben så mange vestfoldinger gjør hver eneste dag. Å være fylkesordfører i et så flott fylke er veldig lærerikt. Jeg er stolt av det de fire borgerlige partiene har fått til sammen, med sterk satsing på skole, samferdsel og grønn verdiskaping, sier han.

LES OGSÅ: Fylkesordføreren får hatbrev og trusler: – Skrekkelig ubehagelig

Han ble valgt inn i fylkestinget i Vestfold i 2011, og tok etter valget i 2015 over som fylkesordfører i Vestfold. Hogsnes har også i to perioder representert Høyre i Tønsberg bystyre, og vært nestleder i Vestfold Høyre.

Vil jobbe med privat næringsliv

Han håper de fire borgelige partiene fortsetter på den jobben de har startet på i Vestfold etter valg i den nye regionen om et år.

– Etter en tids overveielse har jeg landet på at jeg ikke stiller som fylkesordførerkandidat for Vestfold og Telemark Høyre. Bakgrunnen for det er at jeg også ønsker å bruke noe av min tid til å jobbe med andre interesser, ikke minst innen det private næringslivet.

Hogsnes sier han ikke gir seg helt med fylkespolitikken, men ønsker å diskutere sin rolle med nominasjonskomiteen.

– Det er fortsatt lenge igjen av denne valgperioden og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som ligger foran oss, både som leder av fellesnemnda, som har ansvaret for sammenslåingen av Vestfold og Telemark, og ikke minst som fylkesordfører i Vestfold, avslutter han.

Artikkeltags