Gå til sidens hovedinnhold

Søndag kan du få se en redningsaksjon på nært hold

Artikkelen er over 4 år gammel

Legger du turen utom basen til Redningsselskapet på Jarlsø søndag, får du kanskje se et Sea-king helikopter i aksjon sammen med redningsskøyter og Røde Kors-båten fra Tjøme.

(Tønsbergs Blad)

– I alle fall skal vi vise fram redningsaksjon i sjø, forteller ansvarlig for den åpne dagen på Jarlsø, Jon Freitag.

– Men vi er alle i beredskap, det er det som gjør det litt spennende med et slikt arrangement. Derfor har vi sikret oss flere båter hit ut, slik at publikum garantert skal få se noe spennende, legger han til.

Distriktets egen redningsskøyte Eivind Eckbo vil være åpen for publikum, en båt som på en travel dag tilbakelegger mellom 100 og 150 nautiske mil. Opp mot 35 prosent av alle oppdrag er på Østfold-sida, ellers er dekningsområdet definert som Horten-Sandefjord, og over til Engelsviken.

LES OGSÅ: Redningsskøyta måtte nesten redde Redningsskøyta

Ved basen på Jarlsø har det i sommer vært døgnbemanning. Utover høsten og vinteren vil mannskapene kunne sove hjemme, og ha en halv times utrykningstid.

Stor frivillighet

– Det er jo noe av det vi gjerne vil fortelle om på den åpne dagen søndag, sier leder i RSRK Tønsberg, Ole Christian Sukken.

– Vi synes mannskapene våre har gjort en flott, frivillig innsats i hele sommer, og hvis noen vi har hjulpet utpå sjøen har lyst til å fortelle om sine opplevelser med oss, setter vi stor pris på det. I alt har vi nå 75 frivillige mannskaper hos oss, sier Sukken.

Ellers vil barnebåten Elias komme på besøk, Tjøme Røde Kors vil være til stede, sammen med politibåten.  Mangler du redningsvest i båten din, selger Redningsselskapet vester søndag.

Båtbranner øker i Norge

Alle ombord på de snart 20 vaktlagene i RSRK Tønsberg er frivillige mannskaper. Hittil i år har de berget 29 fartøyer, assistert 552 personer, og dratt 14 båter løs etter grunnstøtinger. 152 båter har fått slep av Eivind Eckbo, mens det er søkt etter 10 personer i sjøen.

I vårt distrikt har det vært brann i tre båter, mens det på landsbasis har vært rekordmange båtbranner. Økningen av båtbranner i Norge er på hele 60 prosent i forhold til i fjor.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.