Hva i all verden er dette?

SVIR: Et mystisk regn på Lahelle søndag morgen la igjen hvite, sviende flekker på terrassebordet og blomstene.

SVIR: Et mystisk regn på Lahelle søndag morgen la igjen hvite, sviende flekker på terrassebordet og blomstene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter regnbygen lå det hvite prikker over terrassen hennes. Og da hun tok på prikkene, sved det på fingrene.

DEL

Søndag morgen kom det litt lett regn over sandefjordsdistriktet. På Lahelle la Hilde Andersen merke til at vannpyttene som lå igjen på terrassebordet hadde hvite, saltaktige flekker.

Da hun tok på de hvite flekkene, opplevde hun noe hun ikke hadde vært borti tidligere.

– Det sved på fingrene, forteller hun.

Både duken på terrassebordet og blomstene på terrassen var fulle av det hvite, sviende stoffet. Men hva i all verden var det?

Andre kan også ha fått nedbøren ned over sine eiendommer. Ifølge Andersen var de hvite prikkene nesten ikke synlige på gressplenen.

Salpeterlekkasje i Drammen

Andersen har forhørt seg med både med Meteorologisk institutt og med brannvesenet i Drammen. Ja, du leste riktig: Drammen.

I Drammen var det nemlig en stor lekkasje av blant annet salpetersyre fra Aass Bryggeri. Det skjedde i 03-tiden natt til søndag. Kanskje litt av salpetersyren hadde funnet veien til Lahelle ved hjelp av vinden?

Ved Meteorologisk institutt på Blindern opplyser de at vinden i Drammen kom fra øst-sørøst natt til søndag. Det stemmer med det Drammensregionens brannvesen opplyser til Sandefjords Blad. De forteller at syreskyen blåste vestover fra Drammen.

Skyen som drev av gårde fra bryggeriet inneholdt, ifølge brannsjef Torgeir Andersen i Drammen, hovedsakelig nitrøse gasser.

– Skyen drev vestover og det var ikke store mengder. Nitrøse gasser er i tillegg lettere enn luft, så de går oppover og vil fortynnes ganske fort. Jeg har aldri hørt at slike gasser har skapt nedfall på den måten, forteller brannsjefen.

Ifølge det han sier, er det lite sannsynlig at det sviende pulveret på Lahelle stammer fra Drammen.

Les også: – Fjordrens er god bruk av statens penger

Tips oss!

Svarene fra meteorologene og brannvesenet gjør oss ikke veldig mye klokere. Andersen sitter fortsatt med et stort spørsmål: Hva i all verden var det som kom ned med regnet?

Har du tips om hva dette kan være, så ta kontakt med Sandefjords Blad på telefon 90 10 90 10, eller på e-post til redaksjonen@sb.no.

Artikkeltags