Har gjort sandefjordingene gode til å pante – nå har de fått lønn for strevet

PRIS: Frode Berg Gustavsen (til høyre i bildet) og Tore Svenning (i midten) mottar «Panto-Prisen 2018» på vegne av Sandefjord Røde Kors. Prisen ble delt ut av fylkesleder Reidar Falkensten (helt til venstre).

PRIS: Frode Berg Gustavsen (til høyre i bildet) og Tore Svenning (i midten) mottar «Panto-Prisen 2018» på vegne av Sandefjord Røde Kors. Prisen ble delt ut av fylkesleder Reidar Falkensten (helt til venstre). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sandefjord Røde Kors har stått på for å gjøre folk oppmerksom på Pantelotteriet. Nå har de fått lønn for strevet.

DEL

Vestfold Røde Kors gjennomførte i sitt årsmøte lørdag 27 april, og der ble «Panto – Prisen 2018» delt ut til Sandefjord Røde Kors. Prisen deles ut til en lokalforening i Vestfold Røde Kors som har bemerket seg innen arbeidet med Pantelotteriet.

«Sandefjord Røde Kors har tatt initiativ til å markere pantelotteriet, besøkt lokale butikker og vært en pådriver i bruk av sosiale medier,» skriver juryen i sin begrunnelse.

– Denne inntekten er helt avgjørende for at vi kan drive mange viktige aktiviteter her i Sandefjord. Det er nå over 250 frivillige i Røde Kors knyttet til ulike aktiviteter, sier leder i Sandefjord Røde Kors, Kjell Atle Kjønnø, i en pressemelding.

Gir mest

Innsatsen har gitt resultater. I 2018 toppet Sandefjord kommune fylkesstatistikken over bidrag til Røde Kors gjennom denne ordningen. Hele kr 314.489 ble overført til foreningen som benytter inntekten til et distrikts prosjekt og lokale aktiviteter som Barnas Røde Kors, beredskapsarbeid som Røde Kors båten RC Jotun og tiltak som varmestua.

Meny Indre Havn er den butikken med størst bidrag i omsetning. I 2018 ble det samlet inn 247.521 kr herfra gjennom Pantelotteriet. Meny Åsane topper over butikker hvor markedsandelen er størs, og det 2018 var den på 19,75 prosent her.

Vil ha ny Sandefjord-millionær

Sommeren er ikke langt unna og Røde Kors går nå inn en travel tid med økt aktivitet for hjelpekorpset, økt beredskaps på RC Jotun og ikke minst mange aktiviteter innen omsorg og ungdom

– Vi er utrolig glade over at folk i Sandefjord bidrar på en så god måte. Dette er virkelig en god måte å støtte lokal, humanitær aktivitet, og samtidig få litt spenning, forteller Kjønnø.

Nå håper han at nok en sandefjording snart skal få en gledelig overraskelse ved å pante flasker.

– Vi har jo tidligere hatt en pantemillionær i Sandefjord, det er kanskje på tide at vi får en ny avslutter Kjell Atle Kjønnø.

LES OGSÅ: Da Røde Kors ble frastjålet grillen, tok denne gjengen saken i egne hender

Artikkeltags