Gratis ferie for flere familier

Gleder: Røde Kors henvender seg til barnefamilier som strever økonomisk. – Vi har i mange år sett at det er mye skjult fattigdom i Vestfold, sier frivilligkoordinator Kristin Gjelstad.

Gleder: Røde Kors henvender seg til barnefamilier som strever økonomisk. – Vi har i mange år sett at det er mye skjult fattigdom i Vestfold, sier frivilligkoordinator Kristin Gjelstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Barnefamilier i Vestfold med økonomiske utfordringer kan få en sommerferie de sent vil glemme.

DEL

«Ferie for alle» markerer 15-årsjubileum, og utvider med 100 plasser i sommer. Dette er et gratis tilbud til familier med svak økonomi, som har minst ett barn i alderen 6-13 år, og som står uten andre ferietilbud.

I løpet av seks uker skal 250 barn og voksne kose seg i vakre omgivelser på Eidene Senter på Tjøme.

– Vi ser at behovet er veldig stort, og syntes det var bekymringsfullt at vi måtte gi avslag til cirka halvparten av søkerne i fjor sommer. Det kan overraske mange at det finnes fattigdom i Vestfold. Fylket ser veldig bra ut utad, og de aller fleste har det bra, materielt. Men mange strever økonomisk. Rundt hvert tiende barn i fylket lever under EUs fattigdomsgrense, sier frivilligkoordinator Kristin Gjelstad.

LES OGSÅ: Røde Kors fikk brakka si

En hyggelig opplevelse

De fleste har klær og mat på bordet, men ikke alle har nok penger til å delta på aktiviteter som er vanlige for barn og unge som vokser opp i dag.

– Å kunne reise på ferie og koble av fra hverdagen er noe både barn og voksne har godt av. Det er ikke gøy å være det barnet i gata som aldri skal på ferie, eller å være den forelderen som alltid må si nei, sier Gjelstad.

Et opphold varer i fem dager. På Eidene er det både hytter og et hovedhus med mange rom. Alle måltider er inkludert. Senteret er kjent for nydelig mat.

Kanskje kan du prøve noe nytt og føle mestring? Ferien er aktiv, med spennende aktiviteter for barn og voksne – alt fra pil og bue, fisking, kanopadling, rappellering, ringløyper og sporleker, til bading og krabbefiske ved svabergene.

– Mange av foreldrene tar virkelig godt vare på barna, men har ikke overskudd i hverdagen på grunn av mye økonomisk usikkerhet og bekymring for framtida. Her kan man legge bekymringene til side, senke skuldrene og slappe av med folk i samme situasjon. Lade batteriene og kanskje se litt lysere på framtida. Det er fint for barna å se at mamma og pappa ler og koser seg.

Trenger flere frivillige

Siden oppstarten i 2002 har 1.400 barn og voksne kost seg på «Ferie for alle» i Vestfold. Ordningen tilbys takket være midler fra Nasjonalt tilskuddsordning mot barnefattigdom og ikke minst frivillige som bruker av sin egen ferie for å stille opp som medmennesker.

– Vi har behov for flere frivillige. Hvis noen er interessert, er det bare å ta kontakt. Man får mye igjen når man ser gleden hos familiene, sier Gjelstad.

LES OGSÅ: Ser at det er behov

«Ferie for alle»

  • Vestfold Røde Kors arrangerer sommerferie: Barneopphold i uke 25, familieopphold i uke 30, 31 og 33. Søknadsfrist: 20. mai.
  • «Ferie for alle» arrangeres også i høstferie og juleferie.
  • Familier som ønsker å delta må ta kontakt med sin kontaktperson i kommunen eller annet hjelpeapparat, for eksempel Nav, helsesøster, barnevern eller krisesenter.
  • For mer informasjon, se «Ferie for alle, Vestfold Røde Kors» på Facebook, ta kontakt på telefon 05003, eller send en e-post til kristin.gjelstad@redcross.no.
Kristin Gjelstad på Eidenestranda på Tjøme.

Kristin Gjelstad på Eidenestranda på Tjøme. Foto:

Artikkeltags