Kurser ungdom til å bli gatemeglere: – De fleste opplever en del konflikter i hverdagen

NYTT KURS: Gatemeglere fra hele landet har hatt en samling på Park hotell i Sandefjord for å gjøre gatemeglingstilbudet enda bedre. Snart vil lokale ungdommer få tilbud om kurs.

NYTT KURS: Gatemeglere fra hele landet har hatt en samling på Park hotell i Sandefjord for å gjøre gatemeglingstilbudet enda bedre. Snart vil lokale ungdommer få tilbud om kurs. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Røde Kors starter snart opp Gatemegling i Sandefjord, hvor ungdom får tilbud om gratis kurs for å håndtere konflikter.

DEL

Gatemegling er en metode som gir ungdom verktøy for å håndtere konflikter på en fredelig måte.

– De fleste barn og unge opplever en del konflikter i hverdagen. Det kan for eksempel være på skolen, i sosiale medier, i vennegjengen eller hjemme. Konflikter finnes overalt, og i ungdomsårene kan konflikter være ekstra tunge å bære for mange. De fleste av oss trenger gode verktøy for å klare å løse konflikter på en effektiv måte, sier Susann Angell i Sandefjord Røde Kors.

LES OGSÅ (+): Sandefjord-guttene følte seg så truet på russefesten at de flyktet hjem

Rollespill og lek

Alle frivillige og ansatte som jobber med Gatemegling i Norge, var i midten av oktober samlet på Park hotell i Sandefjord for å videreutvikle gatemeglingstilbudet.

– Sammen med dyktige folk jobbet vi med blant annet ettersamtale, selvmordsforebygging, beredskap og migrasjon. Rollespill, dialogøvelser, erfaringsutveksling og lek er noen av måtene vi jobber på, sier Angell.

(Saken fortsetter under bildet).

ROLLESPILL OG DIALOGØVELSER: Tilbudet holdes som et kurs fordelt over seks kvelder.

ROLLESPILL OG DIALOGØVELSER: Tilbudet holdes som et kurs fordelt over seks kvelder. Foto:

LES OGSÅ (+): Det eneste vitnet som kunne si noe direkte om russevolden hadde drukket 15 øl

Seks kvelder

Om kort tid startes det for første gang opp slike kurs i Sandefjord, noe blant andre Susann Angell og Gro Johnsen i Sandefjord Røde Kors ser frem til.

– Vi er i gang med rekrutteringen og starter opp så fort det er mange nok påmeldte. Vi håper ungdom som synes dette høres interessant ut tar kontakt med oss og melder seg på, sier Angell.

Tilbudet er gratis og holdes som et kurs fordelt over seks kvelder.

– Ungdom som ønsker det, vil også få muligheten til kurse seg videre for å bli instruktører hos oss, sier Angell.

Gatemegling

  • Gatemegling drives av Røde Kors, og skal gi ungdom mellom 13 og 25 år utrustning og ferdigheter til å kommunisere og håndtere konflikter godt.
  • Som sertifiserte gatemeglere blir ungdommene ressurspersoner «på gata» i sine egne miljøer.
  • Grunntanken er at de unge er best egnet til å endre det som skaper utrygghet i miljøene deres.
  • Røde Kors startet med Gatemegling i Oslo i 2005, og har senere utvidet tilbudet til en rekke byer. I løpet av året starter tilbudet opp i Sandefjord.
  • Dersom du vil vite mer om hvordan du blir gatemegler i Sandefjord, kan du ta kontakt med Susann Angell (938 42 222) eller Gro Johnsen (995 78 091).

Artikkeltags