Det melder Sandefjord Fotball i en pressemelding onsdag kveld.

Ifølge pressemeldingen er det en totalvurdering basert på manglende resultater og dialog med spillergruppen som gjør at arbeidsforholdet blir avsluttet.

SF benytter også anledningen til å takke Powell for jobben han har lagt ned i klubben de siste tre månedene.

Det ble avholdt et ekstraordinært styremøte på Komplett Arena onsdag kveld der avgjørelsen trolig ble tatt.

LES KOMMENTAR OM SAKEN (SKREVET FØR AVGJØRELSEN): Magnus Powell kom ikke akkurat til dekket bord

– Synd at det ender som det gjør

Til Sandefjords Blad onsdag kveld sier styreleder i SF, Gunnar Bjønness, følgende:

Magnus er en veldig flott og ålreit person slik jeg kjenner han. Det er veldig synd at det ender opp sånn som det gjør, sier Bjønness.

Vi får se hva vi gjør videre. Vi har noen tanker, tilføyer han.

LES OGSÅ: – Hentet aldri inn referanser fra oss

Spillerne ga allerede før seriestart uttrykk for at Powell hadde vært for utydelig, noe svensken også tok selvkritikk for ved flere anledninger. Etter hva SB erfarer har det også tilliten til Powell vært tynnslitt blant flere i det eksisterende trenerapparatet.

Ville ikke si om Powell hadde tillit

Etter Tromsø-tapet på Alfheim søndag kveld, har det de siste dagene stormet rundt SF og ansettelsen-prosessen rundt Powell.

Tirsdag kunne Sandefjords Blad blant annet fortelle at det ikke ble hentet inn referanser fra verken Levanger eller Egersund, Powells to eneste klubber som hovedtrener, da svensken skulle ansettes i Sandefjord i januar.

Onsdag ettermiddag ville ikke styreleder i Sandefjord Fotball AS, Gunnar Bjønness, kommentere på et konkret spørsmål hvorvidt Powell hadde styrets tillit. Styreledereren har tidligere i dag vært i et møte med Powell, som etter hva SB erfarer ikke deltok på onsdagens trening på Gamle Stadion.

De siste dagene har det vært hektisk møtevirksomhet i klubben, og onsdag kveld kom altså bekreftelsen på det man ante kunne skje: Powells tid i klubben er over - etter drøyt tre måneder i klubben.

LES OGSÅ: Vil ikke si om Powell har tillit

Stusser over prosessen

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sier til kanalen at han mener innhentingen av Powell var en merkelig avgjørelse fra ledelsens side.

–  Det var en merkelig signering når Sandefjord hadde en stall med spillere til å spille et helt annet system. Det var dømt til å bli krasj. De har sett ut som et nedrykkslag, og jeg tippet Sandefjord sist før sesongen, sier han til TV 2.

Dette er rett og slett skrekkeksempelet på elendig ledelse av en fotballklubb, for når man må sparke sin nye trener før sesongen egentlig er kommet i gang er det verdens klareste bevis på at dere flere som burde finne seg andre ting å gjøre i Sandefjord, mener Mathisen.

Sandefjords Blad har forsøkt å komme i kontakt med leder i klubbstyret, Roger Gulliksen, men han har ikke besvart henvendelsen.  Heller ikke daglig leder Per Ketil Berg har svart på avisas henvendelser onsdag kveld.