AP-politiker slår tilbake: – Vi holder ingen for narr

Reagerer: Kjetil Olsen i Arbeiderpartiet i Sandefjord liker dårlig utspillet fra Høyre-politiker Thomas Mørk Olsen om at han holder folk for narr. 	Arkivfoto: Flemmin Hofmann Tveitan

Reagerer: Kjetil Olsen i Arbeiderpartiet i Sandefjord liker dårlig utspillet fra Høyre-politiker Thomas Mørk Olsen om at han holder folk for narr. Arkivfoto: Flemmin Hofmann Tveitan

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kjetil Olsen (AP) reagerer kraftig på at Thomas Mørk Bjørvik (H) lørdag mente at han holder folk for narr i debatten om «Tenk stort, tenk Sandefjord» bokstavene.

DEL

– Vi blir kalt dumme, og han mener med sitt utspill at vi ikke forstår våre egne vedtak. Det er sterke ord. Det tror jeg ikke at jeg hadde valgt å gjøre, sier Olsen.

Det var i lørdagens avis atThomas Mørk Bjørvik (H), leder av kultur- og fritidsutvalget i Sandefjord kommune, kom med sitt utspill om at Olsen, og hans egen partikollega, Anders Sperre (H), holdt folk for narr i diskusjonen rundt hvor «TENK STORT, TENK SANDEFJORD»- montasjen skal plasseres.

I desember vendte kultur og fritidsutvalget tommelen ned for å plassere det i Badeparken.Det ble samtidig vedtatt at tiltakshaver kunne utforme et nytt forslag til montasje, og hvor den skulle plasseres.

Svært overrasket

Sandefjord Næringsforening gjorde som de ble fortalt, og har nå kommet med et nytt og bredere forlsag. Tirsdag skal saken behandles på nytt. Men allerede torsdag varslet Olsen og Sperre at de trolig kom til å si nei  på nytt fordi forslaget fra næringsforeningen igjen var å plassere Tenk Stort-monumentet i Badeparken.

Det reagerte Bjørvik på.

– Det er ikke galt å være uenig, som også reaksjoner i befolkningen viser. Men da burde i såfall de to ha fattet et annet vedtak (i desember), når de tydeligvis har bestemt seg på forhånd nå. I denne saken mener jeg Arbeiderpartiet, Venstre, og Anders Sperre holder tiltakshaver for narr, sa han.

– Jeg blir overrasket over at en utvalgsleder går så hardt ut, både mot samarbeidspartnere og egen partifelle. Det overrasker meg at det blir gjort i avisa. Saken er heller ikke ferdig behandlet, minner han om.

Ikke for narr

– Har dere holdt folk for narr?

– Jeg synes det er å dra det grusomt langt. Jeg har lest igjennom vedtaket mange ganger. Når man får en beskyldning mot seg om at man nærmest er en «vinglepolitiker», må man gå en runde med seg selv. Jeg har spurt mange, og tilbakemeldingen fra dem er at de ikke oppfatter det som at dersom Sandefjord Næringsforening gjør endringer, så får de et endelig ja kommende tirsdag. Om det var slik, hadde vi jo ikke trengt å fatte vedtaket om at vi ikke tillot det hele. Vi sa nei den gangen, men vi ønsket å gi dem en sjanse til å gjøre endringer for å finne alternative steder til Badeparken. Det er en stor forskjell på å si det og å love noen noe. For det har vi ikke gjort. Da holder vi heller ingen for narr, sier AP-politikeren.

Han mener debatten om Tenk Stort-montasjen nå har tatt fokus bort fra selve prosjektet til Sandefjord Næringsforening.

–Prosjektet «Grenseløse muligheter» står hele det politiske miljøet dønn bak. Jeg ønsker ikke at alt fokus skal være på dette skiltet. For det er det nå. Det virker som alt handler om det, men det er bare en bitteliten del av prosjektet. Vi ønsker å tiltrekke oss flere kloke hoder og skape mer i Sandefjord. Det burde være fokus, sier Olsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken