Bålkos. Lek i snøen. Fakkeltog. Og ikke minst pizza. Dette var ingrediensene da Sandefjord turistforening arrangerte pizzakveld i Preståsen.

Mørke og kulde satte ingen demper på stemningen. De voksne holdt seg mest i nærheten av bålet og grillen, mens barna lekte i snøen.

Torgeir Bergene Finstad er her med sønnen Alvin (5). De tok turen for å leke i snøen, og fordi pizza hørtes ut som glimrende turmat. For en femåring var det mye spennende å oppdage. Da er det fint å ha med pappa som allvitende konsulent som kan svare på spørsmål om hva alt er: faklene, grillen, kaffekjelen og kameraet til journalisten. Alt må utforskes når man er fem år, og det er bra.

Les også: Vil ha sti langs sjøen

– Er imponert over hvor spreke folk er

Lederen for arrangementet, Kirsten Hegge i turistforeningen, skulle gjerne sett at det kom flere.

– Men jeg er imponert over hvor spreke folk er. Nå blir det først litt bålkos, så pizza og til slutt et fakkeltog bort til dammen og rundt åsen, forteller hun.

(Saken fortsetter under bildet.)

Og hvordan holder man pizzaer varme i ti minusgrader? Jo, man låner SFO-bygget til Byskolen, som ligger like ved siden av bålplassen.

Da turen var over i halvåtte-tiden kunne deltakerne - med god samvittighet - dra hjem og nyte resten av kvelden i godstolen.

Les også: Ønsker seg mer enn bare utsikt i Preståsen