Sandefjordingene er rausest med panteflaskene sine

RAUSE: Sandefjordingene er de som trykker aller oftest på den hvite knappen med det rød korset.

RAUSE: Sandefjordingene er de som trykker aller oftest på den hvite knappen med det rød korset. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjordingene er de i fylket som gir flest panteflasker til Pantelotteriet. Det kommer Røde Kors og Vestfold-samfunnet til gode.

DEL

Skal du pante flasker har du to valg; trykke på den grønne knappen for å få pengene selv, eller trykke på den hvite knappen med det røde korset, som gir pengene til Røde Kors, og muligens en gevinst til deg.

Nå viser det seg at Sandefjordingene har litt lettere for å trykke på den sistnevnte knappen, enn vestfoldingene for øvrig, for i fjor ga vi aller mest til Pantelotteriet.

Det resulterte i 250.268 kroner fra panteflasker til Sandefjord Røde Kors i 2017, kan Pantelotteriet selv opplyse om.

– Dette er gode nyheter og viktige midler som gjør at Røde Kors nå kan utvide sin humanitære kapasitet over hele fylket, sier daglig leder i Vestfold Røde Kors Bjørn Hjalmar Andersen i en pressemelding.

Totalt ble det gitt 1,2 millioner fra lotteriet til organisasjonen i Vestfold. Det blir gitt 37 millioner på landsbasis.

LES OGSÅ: Grønnmobil gikk i rødt (+)

Den mest innbringende butikken

Det er ikke bare innbyggerne i Sandefjord som gir mest. Vi har også den mest innbringende butikken i fylket. Fra Meny Indre Havn kom det inn hele 187.134 kroner til lotteriet i fjor.

På landsbasis brukes i gjennomsnitt 12 prosent av all pant som innsats i Pantelotteriet. Butikken med høyeste markedsandel i Vestfold er Meny Åsane, hvor 24,77 prosent av tomflaskene satses i lotteriet.

(Saken fortsetter under bildet).

TAKKNEMLIG: Daglig leder i Vestfold Røde Kors, Bjørn Hjalmar Andersen, er takknemlig for pengene de får gjennom Pantelotteriet.

TAKKNEMLIG: Daglig leder i Vestfold Røde Kors, Bjørn Hjalmar Andersen, er takknemlig for pengene de får gjennom Pantelotteriet. Foto:

LES OGSÅ: Vil vite hvorfor sykehjemmet stadig blir dyrere (+) 

Bruker pengene i nærområdet

Pengene går til å finansiere humanitære tiltak som særlig retter seg inn mot de mest sårbare i Vestfold. De er også med på å styrke Røde Kors sin beredskapsevne over hele fylket, ifølge Andersen.

– Røde Kors er opptatt av å bli stadig bedre på å løse redningsoppdrag utenfor vei og på vannet. De siste årene har blant annet Røde Kors utplassert avanserte redningsbåter på to steder her i fylket, en av dem i Sandefjord. Dette koster penger og Pantelotteriet gjør at vi blant annet nå kan gjøre flere viktige investeringer i utstyr og opplæring framover, sier Røde Kors-lederen.

LES OGSÅ: Sunn skepsis snudd til sann glede – nå vil Espen ha flere lærlinger (+)

Andersen er takknemlig for alle de som støtter Røde Kors gjennom Pantelotteriet. Han håper folk vil fortsette med å trykke på Røde Kors-knappen når de skal pante flaskene sine.

Og har du noen gang lurt på hvor stor sjansen er for å stikke av med toppgevinsten på én million kroner? I 2017 fikk 11 personer denne etter å ha trykket på knappen. To av vinnerne siden 2008 har vært fra Vestfold. 

Disse fem butikkene i Vestfold ga mest til lotteriet

1. Meny Indre Havn 187 134 kroner


2. Meny Revetal 166 178 kroner


3. Meny Åsane 138 105 kroner


4. Kiwi Gauterød 137 310 kroner


5. Spar Tjøme 136 522 kroner

Artikkeltags