Gå til sidens hovedinnhold

Ta 10 topper på søndag

Artikkelen er over 4 år gammel

Har du sett Sandefjord fra toppene rundt byen? Søndag har du muligheten til å ta ti topper.

Denne søndagen er den store toppturdagen. For hele landet. I Bergen kan du gå syvfjellsturen. Her i fjorden er det dags for den årlige 10-toppsturen til turistforeningen.

I år er det sjuende gangen Sandefjord turistforening arrangerer turen. Du velger selv om du vil gjennomføre gående eller løpende. Og du velger selv hvor mange av de 10 toppene du er innom.

Sol utover dagen

For å få godkjent tur må du minst innom fire av toppene, opplyser turistforeningen. Tar du alle toppene, blir turen 22 kilometer lang.

Værvarselet for søndag indikerer at starten kan inneholde en regnskur, men sola vil overta utover dagen.

Alle som vil være med, melder seg på utenfor turistforeningens lokaler i Matrosgata 6 (tidligere Skippergata). Deltagerne må starte en gang mellom klokka 09 og 12.

Les også: Bare Stein og noen få andre har visst om denne hemmeligheten

Fem-seks timer

Klippekort blir utdelt ved start og ved hver post er det klippetenger, og i mål vanker det deltagerpremie. Det er ingen tidtagning, så her er det opplevelsen som er viktigst. Løypa er merket med røde bånd for anledningen.

Skal du innom alle de ti toppene (se faktaboks) må du regne med å bruke fem-seks timer. Tar du turen som en løpetur, blir tiden fort halvert.

Dette er de 10 toppene

Topp

M.o.h.

Preståsen

44

Fjellvikåsen

91

Varden

105

Gjekstadåsen

75

Frebergåsen

55

Bygdeborgen på Unneberg

116

Hjertås

148

Mokollen

107

Midtås

94

Mølleråsen

71

10-toppsturen inngår i sandefjordstrippelen i samarbeid med Sandefjord Tour, et sykkelritt som går av stabelen 5. juni 2017, og med Sandefjordsrennet på ski 28. februar 2018.

Du trenger ikke være medlem i turistforeningen for å gå 10-toppersturen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.