Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til IT-hjelp på biblioteket

Artikkelen er over 4 år gammel

Sliter du med å forstå datamaskinen din? Eller vil du få hjelp med din smarttelefon eller tablet? Da kan du få gratis hjelp på biblioteket torsdag.

«Helpdesk IT» kaller biblioteket de timene som nå er satt opp. Den første timen er torsdag 24. november fra klokka 15.30 til 16.30. Den andre med samme tidspunkt er 8. desember. Det er elever fra Skagerak International School som bidrar med sin kunnskap om maskiner og programvare.

Tilbudet har vært arrangert i to-tre år nå, og det kommer stadig henvendelser fra folk som ønsker assistanse og hjelp. Dette er noe biblioteket vil fortsette med å arrangere jevnlig, også neste år.

– Vi har veldig flinke ungdommer fra Skagerak, de takler det meste av IT utfordringer som kommer. De er veldig tålmodige og flinke til å hjelpe de som kommer til denne helpdesken, sier Beatrice Tessmer ved Sandefjord bibliotek.

Det er et lavterskeltilbud til dem som måtte oppleve utfordringer med ny versjon av programvare eller andre utfordringer med sitt IT-utstyr. Dersom du har litt mer avanserte IT-utfordringer, så hjelper elevene gjerne også mer erfarne brukere.

Det er bare å møte opp på biblioteket med maskin, telefon eller nettbrett, det du måtte trenge hjelp til. Det er ingen påmelding, så det er altså bare å møte opp.

Kommentarer til denne saken