Marianne (30) fra Sandefjord vant Påskelabyrinten

TIL TOPPS: – Jeg har fått mange gratulasjoner, alt fra folk jeg har mistet kontakten med fra studiedagene til kontaktlæreren min fra ungdomsskolen, forteller Marianne Timby Hartvåg. Her er hun hjemme i Sandefjord 2. påskedag.

TIL TOPPS: – Jeg har fått mange gratulasjoner, alt fra folk jeg har mistet kontakten med fra studiedagene til kontaktlæreren min fra ungdomsskolen, forteller Marianne Timby Hartvåg. Her er hun hjemme i Sandefjord 2. påskedag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Marianne Timby Hartvåg var på jobb da hun ble oppringt av NRK i påsken. Så stakk hun av med seieren i et av Norges mest populære radioprogram.

DEL

P1s skattejakt Påskelabyrinten er en geografisk gjettelek hvor lytterne skal finne fram til ulike reisemål og til slutt selveste skatten. Programmet har over 700.000 lyttere.

– Man blir nesten overrasket over hvor mange som hører på. Jeg har fått mange gratulasjoner, alt fra folk jeg har mistet kontakten med fra studiedagene til kontaktlæreren min fra ungdomsskolen, forteller Marianne Timby Hartvåg.

Den siste oppgaven i finalen var som følger:

«Hei! Jeg heter Kamilla, og er ordfører i kommunen der skatten ligger i år. Og det gjør den, fordi vi feiret 100-årsjubileum for vår store sønn, som ble kjent som skogens dikter, en betegnelse han selv ikke var så glad i. Men han har skrevet om tømmerhuggere, som lengter til Syden, «Der skulle vi ha vøri, Kal», og mange av hans tekster ble gjort kjent av Erik Bye. Kommunen er den sørligste i fylket, og grenser mot Sverige i øst og sør. Og her er altså skatten, velkommen hit».

30-åringen resonnerte seg raskt fram til at lyrikeren det var snakk om måtte være Hans Børli, og videre til at Eidskog dermed var kommunen.

Svaret utløste lyden av klingende mynt – og Marianne vant dermed 10.000 kroner til et reiseformål.

Ble oppringt på jobb

Hartvåg har bodd i Sandefjord de siste fem årene, og er opprinnelig fra Eidsvoll. 30-åringen deltok først i nettlabyrinten, hvor man kan huke av om man vil ha sjansen til å delta i Påskelabyrinten på radio.

– Jeg trykket «ja», og tenkte ikke noe mer på det. Så ble jeg oppringt, og deltok tirsdag og onsdag, forteller hun.

Hun var på jobb for Stella Polaris da hun fikk telefonen i påsken, og fikk høre at hun snart var på lufta, med én person foran i køen.

– Jeg sier til sjefen at «nå er jeg på Påskelabyrinten!». Hun sa bare «kult, sett på høyttaler», og bivånet og hjalp til, sier Hartvåg, som i tillegg driver eventbyrået Grønt Event med base på Gründeriet.

TRADISJON FOR MANGE: Programleder Viggo Valle leder over 700.000 lyttere gjennom «Påskelabyrinten» hver dag fram til finalen på påskeaften. FOTO: NRK/Pressefoto

TRADISJON FOR MANGE: Programleder Viggo Valle leder over 700.000 lyttere gjennom «Påskelabyrinten» hver dag fram til finalen på påskeaften. FOTO: NRK/Pressefoto

Mange ville hjelpe til

De deltakerne som hadde svart flest oppgaver riktig i løpet av uka ble tatt opp til finalen på lørdag.

Hartvåg konkurrerte til slutt med to andre i finalen, og påpeker at hun fikk god hjelp hele veien.

– Dette er ikke noe man gjør helt alene, så jeg vil ikke ta full ære. I finalen fikk jeg hjelp av mannen min, og før det fikk jeg hjelp fra sjefen. På radioen hører man også at det plinger i mobilen: Jeg satt der med 20 forskjellige som ville hjelpe til, men til slutt må du nesten stole litt på deg selv. Det er uansett flere som har bidratt, så dette var et fellesskap, sier hun.

Reise i Norge

– Har du bestemt hva du skal bruke gevinsten til?

– Jeg har ikke helt bestemt meg. Det føles mest riktig å reise et sted innenlands, siden det var flest norske reisemål i konkurransen, sier hun.

I tillegg til premien på 10.000 kroner vant hun billetter til Det Norske Teatret i Oslo i anledning Hans Børlis 100-årsjubileum, en reisesekk og en t-skjorte.

  • Hele finalerunden kan du høre her (ekstern lenke).

Artikkeltags