Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan er mobildekningen der du er?

Artikkelen er over 5 år gammel

De aller fleste innbyggerne i Vestfold har god mobildekning, men vi vil vite mer om hvordan dekningsforholdene faktisk oppleves av deg!

– Telia Norge har gjennomført beregninger som viser at det kun er 1,06 prosent av innbyggerne i Vestfold som ikke har mobildekning for å ringe hjemme, opplyser dekningssjef i Telia, Tommy S. Johansen.

Telenors teoretisk beregnede dekningstall viser at 0,1 prosent av befolkningen har 2G eller bedre dekning hjemme i Vestfold.

– Kort fortalt skal hele nettet utendørs oppgraderes til 4G innen utgangen av 2017, sier Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Vil kartlegge mobil- og bredbåndsdekning

I Larvik samarbeider lokalavisa med Larvik kommune for å forsøke å kartlegge de faktiske dekningsforholdene. Om mange legger inn observasjoner i kartet i denne saken er det mulig at også andre kommuner i Vestfold vil kunne dra nytte av det.

– Vi ønsker å få kartlagt hvordan innbyggerne opplever den faktiske dekningen på mobil og kablet bredbånd. Dette kan ikke gjøres på annen måte enn å spørre våre innbyggere om hvordan de opplever dekning og leveransekvalitet, sier Sigurd Strand, leder av IT-avdelingen i Larvik kommune.

– Vi har fått dekningskart fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, men de sier bare noe om «teoretisk» dekning. Mange av våre innbyggere har tatt kontakt fordi de er fortvilet over at dekningen er så dårlig at mange internett- og mobiltjenester ikke er tilgjengelig, sier han.

Det er også et poeng for kommunen å få kartlagt hvordan folk som ferierer i Larvik også opplever dekningen.

Politikerne i Larvik kommune har bestilt en oversikt over dekningsforholdene, både for mobil og bredbånd.

– Det er viktig med tanke på bedriftsetableringer, befolkningsvekst og ikke minst fornøyde innbyggere. God internett- og mobildekning er i dag nesten likestilt med det å ha strøm, vann og avløp. For noen kan det derfor være avgjørende for valg av bosted, sier Strand.

Oppgraderer i tunnelene

Det kommer noen klager på dårligmobildekning enkelte steder i Vestfold. Langs E18, spesielt i tunnelene, har signalene hatt en tendens til å være svake. Nå gjøres det en jobb for å utbedre dette.

– Telia Norge har et nært og godt samarbeid med Statens Vegvesen og Telenor, slik at vi sammen kan sørge for en enda bedre dekningsopplevelse i bil langs vei, sier Johansen.

– E18-tunnelene skal oppgraderes til 4G når de stenges av Statens Vegvesen for oppgradering, og det arbeidet startet over sommeren, sier Amundsen.

Dette kan du lese mer om i denne saken: Høsten 2017 kan du mobilsurfe på hele E18

Veldig like tilbydere i Vestfold

Ved utgangen av 2015 hadde Telenor 51,5 prosent markedsandel for mobiltelefoniabonnement, mens Telia hadde 37,3 prosent, viser tall fra NKOM.

ØP utfordret både Telenor og Telia på å mene noe om hvem som hadde det beste tilbudet i Vestfold når det kommer til mobildekning, men begge konkluderer med at det er ørsmå forskjeller.

– Man vil finne huller i dekning fra begge selskaper, men bare ikke på de samme stedene alltid. I en test utført av Tek.no konkluderes det med at det ikke er mulig å måle noen forskjell mellom Telia og Telenor på generell basis i området, sier Johansen.

Dersom du ønsker å sjekke hvor bra hastighet du har på bredbåndet ditt, så har NKOM en side som enkelt gjør dette for deg. Da kan du sjekke om du faktisk får den hastigheten som bredbåndslevrandøren din lover deg.

Bredbåndsnettet i Tønsberg, Tjøme, Nøtterøy og Re kommuner bygges ut i disse dager. Dessuten er vestbygdene i Andebu ikke lenger i skyggelandOgså oppover Lågendalen bygges det fibernett i stor skala. Dessuten er vestbygdene i Andebu ikke lenger i skyggeland

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.