Fire deltakere bortvist fra fitnesstevne etter aksjon

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre av de 21 deltakerne som ble tatt inn til avhør, har innrømmet bruk av ulovlige stoffer. I tillegg er en fjerde deltaker bortvist.

DEL

Sandefjords Blad omtalte fredag kveld at 20 personer ble tatt inn til avhør og siktet etter en aksjon ved Sandefjord Open, som er et årlig landsomfattende bodybuilder- og fitnesstevne i Sandefjord.

Nå er det totalt 21 som er siktet. Tre av de 21 personene innrømmet å ha brukt ulovlige stoffer og vedtok forelegg på stedet, på mellom 4.000 og 7.000 kroner.

– Disse innrømmet med én gang at de hadde brukt ulovlige midler, så får vi avvente hva prøvene viser av de resterende personene, sier politistasjonssjef Brian Jacobsen til Sandefjords Blad.

Prøvene som er tatt av de 21 personene skal sendes inn for dopinganalyse ved Oslo Universitetssykehus. Det vil antakelig ta noen uker å få svar på disse.

Hadde en liste på forhånd

Før aksjonen hadde politiet de fleste navnene på en liste etter tips og undersøkelser av treningsmiljøer de tilhører. I tillegg ble fire deltakere luket ut under stevnet.

– Vi har en metodikk hvor vi ser etter bestemte tegn. Fire personer ble tatt inn på bakgrunn av det. Vi kunne tatt inn enda flere på det, men det hadde vi ikke kapasitet til, sier politistasjonssjefen til Sandefjords Blad.

Politiet har hatt fokus på doping hele det siste året.

– Konkret med denne saken har vi forberedt oss i noen måneder, ikke aktivt, men vi har fulgt med i miljøet, sier Jacobsen.

– Fint at de tar tak i dette

Politiet har understreket at aksjonen ikke er rettet mot arrangøren av Sandefjord Open, men siden stevnet ikke er et såkalt «organisasjonsleddsarrangement», er ikke deltakerne pålagt av arrangøren å avlegge tester.

Arrangøren, Geir Hansen, uttalte til Sandefjords Blad at han synes det er positivt at politiet kontrollerer deltakerne.

– Det er fint at de tar tak i dette. Det er jo forebyggende arbeid, sier han til Sandefjords Blad.

Artikkeltags