Sandefjord og Re blir realfagskommuner

TIDLIG: Nicoline Gonsholt Ness (4), Oliver August Mikalsen Lithun (4) og Regine Gustavsen i Espira Åbol barnehage har lenge jobbet med realfag. Nå er Sandefjord og Re plukket ut som realfagskommuner av Kunnskapsdepartementet. (Arkivfoto)

TIDLIG: Nicoline Gonsholt Ness (4), Oliver August Mikalsen Lithun (4) og Regine Gustavsen i Espira Åbol barnehage har lenge jobbet med realfag. Nå er Sandefjord og Re plukket ut som realfagskommuner av Kunnskapsdepartementet. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

11 nye kommuner blir realfagskommuner fra høsten av.

DEL

Målet som regjeringen har satt seg er å få elever som presterer dårlig i matte og naturfag opp på et høyere nivå gjennom en bevisst satsing på realfag i kommunene.

Til høsten er 11 nye kommuner i gang med dette og Sandefjord og Re er Vestfold-kommunene som nå starter opp. Fra før er Larvik en av 43 kommuner som allerede er i gang.

Les også: Fem barnehager skal være tettere på realfag 

– Noen av de nye realfagskommunene har i dag mange elever på lavt nivå som de vil løfte. Andre kommuner vil jobbe for å få flere elever helt i toppen, forklarer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier at flere av kommunene som har søkt om å bli en del av dette prosjektet har pekt på at de ønsker å jobbe med mer tidlig innsats i matte, for å hjelpe de barna som trenger det mest.

– Det er gledelig når vi vet hvor viktig tidlig innsats i skolen er, seier Røe Isaksen.

Kommunene som er realfagskommuner får faglig og økonomisk støtte fra staten til å utarbeide og gjennomføre en rekke tiltak for å øke realfagskompetansen i barnehager og skole.

Les også: Nå vil de ha dette Larvik-konseptet til Oslo

Artikkeltags