Sandefjord-jenta har jobbet som au pair utenfor Paris siden september. Fredag kveld ved 23-tidej skulle hun ut og danse med ei venninne i sentrum. Helt uvitende får hun en melding fra venninnen som spør om hun har det bra.

– Hun ringer meg og forteller at det er skyting flere steder i byen. Jeg skjønner ingenting, og løper av t-banen så fort jeg kan. Vi møtes på stasjonen og søker dekning på det nærmeste hotellet, forteller den rystede jenta.

LES OGSÅ: – En brutalitet vi nesten ikke har sett maken til

Satt oppe og lyttet etter eksplosjoner

Bare en liten time i forveien hadde Frankrikets hovedstad blitt rammet av sju ulike angrep i sentrumsområdet. Flere selvmordsbomber og angrep med våpen har tatt livet av minst 128 mennesker. Nærmere 100 personer ble alvorlig skadet. Lørdag ettermiddag har IS tatt på seg ansvaret for terrorhandlingen. Ett av angrepene skjedde bare to kilometer fra hotellet der Sandra Malalah og venninnen løp inn. De fikk låne PC-ene og leste norske nyheter for å få oversikt. Flere personer søkte tilflukt på hotellet, og kort tid etterpå stengte de dørene.

– Hadde vi kommet to minutter senere hadde vi blitt kontrollert og ikke kommet inn, forteller hun.

Venninnen og flere på hotellet var svært redde, folk rundt gråt og Sandefjord-jenta prøvde å beholde roen mens hun holdt seg oppdatert ved å lese nyhetene. I tillegg måtte hun svare på alle telefoner og meldinger som kom inn fra bekymret familie og venner. Det var ingen muligheter for å komme seg hjem igjen. Kollektivtransport var stengt og gatene tømt for taxier. Alle på hotellet fikk tilbud om å oppholde seg der over natta.

– Vi var jo i nærheten og visste ikke om det var over. Jeg har sittet oppe i hele natta og lyttet etter nye eksplosjoner, sier hun.

LES OGSÅ: – Parisere lar seg ikke true og skremme

Takknemlig

Dagen etter har 22-åringen kommet seg trygt hjem igjen til familien hun bor hos, og er svært takknemlig for at ingen hun kjenner har blitt berørt av terroren.

– Det er helt uvirkelig. Folk gikk ut for å hygge seg på det de trodde var en vanlig fredagskveld, før hele livet ble helt snudd på hode. Dette har virkelig fått meg til å tenke mye på at man aldri vet hva som kan skje og ikke ta noe for gitt, sier hun.

På vei hjem reiste hun gjennom Paris, og lot seg overraske av franskmenn som ikke lot seg skremme av terroren.

– Jeg hadde forventet at det skulle være en spøkelsesby, men folk er ute og går i gatene. Det virker som en ganske vanlig søndag, sier hun.

De siste timene har hun fulgt med på alle nyheter. Malalah forteller at hun nå skal roe ned og fordøye det siste døgnets opplevelser.

– Det blir nok en stund til neste gang, men dette skal ikke hindre meg fra nye turer til Paris, konstanterer hun.