- Hvis du ikke har kjøpt Premium og to håndbagasjer har du ikke tillatelse til å ta med håndbagasjekofferten din om bord. Bagen din blir sjekket inn i lasterommet, rapporterer flyselskapet via sin egne nettsider.

- Bare kunder som har kjøpt Premium og 2 håndbagasjer, Flexi Plus, Plus eller Family Plus vil ha tillatelse til å ta med deres normale håndbagasje om bord. Din bagasje av liten størrelse må ikke være større enn 35x20x20cm , og skal enkelt kunne plasseres under setet foran deg. Du kan ta med 1 håndbagasje som er 55x40x20cm i størrelse og 1 liten håndbagasje, eksempelvis en håndveske, PC-veske etc. Din håndbagasjekoffert/-veske må ikke være tyngre enn 10 kg, melder selskapet videre.

LES OGSÅ: Kansellerte fly som aldri skulle gå

Regelendringen skal føre til færre forsinkelser og øke hastigheten på ombordstigningen, rapporterer Ryanair.

– Vi tror at å tilby mer innsjekket bagasje til redusert avgift, vil oppmuntre flere kunder til å vurdere å sjekke inn en veske, noe som vil redusere det høye volumet av kunder vi har med to vesker ved boarding, noe som forårsaker flyforsinkelser, foortalte informasjonssjef Kenny Jacobs i Ryanair da det nye regelverket først ble omtalt i fjor.

LES OGSÅ: Vi kan bli snytt for den store prisfesten