Gå til sidens hovedinnhold

Slutt på lærerstreiken ved privatskole i Sandefjord

Artikkelen er over 4 år gammel

Abelia og Utdanningsforbundet er blitt enige om en ny hovedavtale, og dermed kan lærerne ved Skagerak International School i Sandefjord gå tilbake til jobben.

Lærerne ved skolen har streiket i to uker etter at forsøkene på å få på plass en lokal tariffavtale mislyktes.

Abelia – NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter – opplyser i en pressemelding torsdag kveld at det er oppnådd enighet om en ny hovedavtale og overenskomst for skoler som er godkjent etter friskoleloven.

– Avtalene sikrer at friskolene som er organisert i Abelia, får en rettmessig plass i det organiserte arbeidslivet, sier styreleder Knut Erik Beyer-Arnesen i Forum for Friskoler.

Undervisningen starter opp igjen etter påske

Det betyr at streiken ved Skagerak International School er over etter at det også er undertegnet en lokal særavtale med utgangspunkt i den inngåtte hovedavtalen og overenskomsten.

Skoledirektør Hans Jørgen Firing opplyser at undervisningen kan gjenopptas etter påskeferien.

36 medlemmer av Utdanningsforbundet ved skolen har vært i streik siden 24. mars. Skagerak International School er en veldedig stiftelse som driver en skole for 370 elever i Sandefjord.

– Sikrer lønns- og arbeidsvilkår

Løsningen kom torsdag kveld etter at Utdanningsforbundet og Abelia og skolen tidligere på dagen tok opp igjen samtaler for å finne en løsning på streiken ved Skagerak.

– Det vi er enige om sikrer lærerne ved Skagerak lønns- og arbeidsvilkår som i offentlige skoler - inkludert pensjon. Samtidig har vi løst hindringene som har ligget i veien for å inngå en landsdekkende avtale med Abelia, sier nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet.

Skyvulstad sier at det har vært en krevende streik. Men han er fornøyd med at vi nå har en løsning for alle parter. Siden skolen gikk med på en avtale om at lærerne fortsetter med pensjon i Statens Pensjonskasse ut 2022, klarte man å inngå en tariffavtale.

– De streikende lærerne har stått i en tøff situasjon. Men nå har de kommet ut av det med en tariffavtale som er god og som sikrer ro rundt lærernes arbeidsvilkår og ro ved skolen. Det viser at det er viktig å kjempe for å oppnå noe, sier han.

LES OGSÅ: Disse elevene har bare seks fag på skolen (+)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.