Gå til sidens hovedinnhold

Nå teller vi 62.622 innbyggere

Artikkelen er over 3 år gammel

Hver fjerde vestfolding er nå fra Sandefjord kommune.

Det er fortsatt et åpent spørsmål om hvorvidt de som er fra Stokke eller Andebu svarer at de er fra Sandefjord dersom de blir spurt. Identitet er noe annet enn kommunetilhørighet.

Men fakta er at ifølge ferske tall fra Kostra bor det – per utgangen av 2017 – 62.622 personer i Sandefjord kommune. Det er ganske nøyaktig 25,2 prosent av Vestfolds befolkning – som rett før årskiftet telte 249.063 personer.

Nest størst i Vestfold i 2017 er Tønsberg, der det bor 45.355 personer. Det utgjør 18 prosent av Vestfolds befolkning. Hakk i hel kommer Larvik med 44.260 innbyggere.

Fordelingen fremkommer av denne oversikten:

 

Vi må dessverre samle resten av kommunene i en egen bolk ettersom Kostra ennå ikke oppgir befolkningstall for alle kommunene.

Larvik er i år blitt slått sammen med Lardal. Hva det nye innbyggertallet blir, oppgir ikke Kostra-oversikten. Men i 2016 var innbyggertallet i Lardal på 2.475 personer. Det vil dermed si at i år er Larvik en større kommune i Vestfold enn Tønsberg, som per 2018 vil være den tredje største kommunen.

En annen trend vi kan se av kakediagrammet er at nå bor seks av ti innbyggere i en av de tre største kommunene i Vestfold.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.