Flere leser Sandefjords Blad

FORNØYD: Antall heldigitale lesere av Sandefjords Blad går opp, og sørger for et postivt opplagstall for Sandefjords Blad. Det er ansvarlig redaktør Steinar Ulrichsen fornøyd med.

FORNØYD: Antall heldigitale lesere av Sandefjords Blad går opp, og sørger for et postivt opplagstall for Sandefjords Blad. Det er ansvarlig redaktør Steinar Ulrichsen fornøyd med. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Opplagstallene er hyggelig lesning for ansvarlig redaktør Steinar Ulrichsen.

DEL

Sandefjords Blad har fått 656 flere lesere enn i 2017, og har nå et opplagstall på 12.230. Dette er tall for både papiravisabonnenter og digitale abonnenter. Dette er en forbedring på 5,7 prosent, men tallene er ikke helt sammenlignbare med tidligere tall.

– Vi teller nå opplagstallene på en ny måte, der de heldigitale abonnentene synliggjøres på en mer presis måte. Tallene viser at vi har mange digitale lesere. Særlig antallet lesere av e-avisa er nå svært høyt, og vi har nå rundt 3.500 daglige lesere på denne plattformen, sier Ulrichsen.

Flere leser digitalt

Opplagstallene er basert på nytt regelverk. De digitale lesertallene har ny rapporteringsmetode, mens lesertall for papiraviser måles på samme måte som tidligere. Dette gjør at papirlesertallene er sammenlignbare med tidligere tall, mens opplagstallene og de digitale lesertallene ikke kan sammenlignes med tidligere tall.

LES OGSÅ: Nå melder nattefrosten seg

Ulrichsen mener Sandefjords Blads lesere får det beste fra to verdener.

– Vi kan se en liten nedgang i papiravisopplaget, men nå er 38 prosent av våre lesere rene digitalabonnenter, og det er over 15.000 som har egen brukerkonto til vårt digitale abonnementsinnhold, sier Steinar Ulrichsen, og fortsetter:

– Så viser jo tallene at vi likevel når de digitale leserne med e-avisa vår.

Oppgang i Vestfold

Også Østlands-Posten i Larvik og Tønsbergs Blad har sterke tall. Tønsbergs Blad har 891 flere lesere enn i tidligere målinger, det tilsvarer 4,2 prosent, mens Østlands-Posten har 551 flere lesere, noe som utgjør 4,8 prosent flere.

LES OGSÅ: Her skal det asfalteres denne uka

Send inn tekst og bilder «

Her kan du sende inn stoff og bilder til nett og papir!

Artikkeltags