«Sandefjord»-motivet har fått mye oppmerksomhet etter at det sto ferdig i 2016 (+).

Under ett år senere hadde imidlertid deler av graffitiutsmykningen begynt å smuldre opp. Det ble vurdert å male motivet på nytt, men til slutt falt man ned på en litt annen løsning.

– Vi satte opp en duk forrige uke. Vi ville egentlig fikse selve veggen og vurderte både et nytt motiv og å male det samme igjen, men veggen er i elendig forfatning. Selve muren faller bare av, så det funker ikke, forteller markedsansvarlig i Sandefjord Næringsforening, Henrik Sandvik.

LES OGSÅ: Former nytt veggmaleri i Stockfleths gate

– Billig variant

En av grunnene til valget, er at bygget mest sannsynlig skal rives om under to år.

– Da gjorde vi heller en billig variant for at det fine motivet skulle få leve litt til, sier Sandvik.

(Saken fortsetter under bildene)

 

Veggmaleriet, som er et av Norges største, ble laget med maling og mange hundre spraybokser av trioen Kim Kolstad, Mathias Anvik og Thorvald Heum i 2016. Innenfor de digre bokstavene er det lokale motiver som f.eks. Sandefjord Lufthavn Torp og Grans.

Graffitiutsmykningen er en del av Sandefjord Næringsforenings kampanje «Grenseløse muligheter», og tanken bak var altså å vise hva Sandefjord har vært, hva det er nå, og hva Sandefjord ønsker å være i fremtiden.

Før den nåværende kunsten kom opp, var det motivet «Blåskjela», med to digre hvaler, som i 2010 ble malt på den åtte meter høye og 50 meter brede veggen.