SF drar til Bergen for å angripe: – Vi skal presse høyt og være vågale

VIL: Mohammed Fellah har to mål for SF så langt. Mot Brann vil han gjerne øke målkontoen.

VIL: Mohammed Fellah har to mål for SF så langt. Mot Brann vil han gjerne øke målkontoen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Når Sandefjord Fotball reiser til Bergen og de syv fjell er det en voksen variant Guttane må bestige for å hente hjem poeng.

DEL

PS: Få direkteoppdateringer fra kampen her.

Det er mange som etter hjemmekampen sist helg sendte Guttane ned en divisjon både på sosiale medier og i køen i butikken. Det er nok mest sannsynlig slik det kommer til å gå, men det får du ingen som har sitt levebrød i klubben til å innrømme før det ikke lenger matematisk er det eneste mulige resultatet.

Mohammed Fellah var sistemann inn dørene i det som allerede da var en klubb med nesa vendt mot OBOS, framfor en ny sesong i Eliteserien.

Han var klar over situasjonen og så muligheten til å restarte sin karrière som fotballsparker i en klubb som feiret 20 år som fotballklubb sist uke.

– Det er fortsatt mulig å klare oss. Det blir grisetøft, men vi må kjempe og prøve alt vi kan, sier Mohammed Fellah.

Han kom til klubben for å score mål, og så langt har det blitt to nettkjenninger på kun to kamper. Han innrømmer at det er tungt å være der de er, men at de må luke bort de avgjørende feilene som har felt dem i kampene.

– Det hjelper ikke å vinne åtte eller ni om du taper den tiende. Det har vært svakheten vår, og når det glipper blir vi straffet. Vi må luke bort de feilene og være på i 90 pluss minutter på søndag, sier Fellah.

Elsker innstillingen

Marti Cifuentes innrømmer at situasjonen de er i er lite ønskelig. Samtidig trekker han fram tirsdagens økt, den første etter kampen i helga, som den beste førsteøkta etter kamp siden han kom til klubben. For ham er det et signal på en gruppe som fortsatt ønsker å gi alt for drømmen om å forlenge kontrakten i Eliteserien.

PLAN: Geir Ludvig Fevang (t.v.)  og Martí Cifuentes mener de har en god kampplan foran søndagens vanskelige bortekamp.

PLAN: Geir Ludvig Fevang (t.v.) og Martí Cifuentes mener de har en god kampplan foran søndagens vanskelige bortekamp. Foto:

– Jeg elsker innstillingen til gutta Vi er nederst på tabellen og skal møte toppen. Selvfølgelig blir det tøft. Vi har hatt en god progresjon i det vi ønsker å gjøre. Dessverre jobber tiden imot oss, men vi mener vi har en har en god plan for søndagens kamp, sier Cifuentes.

Sandefjord møter et Brann-lag som har los på seriegull og som helt klart opplever at et nedrykksdømt lag fra hvalfangerbyen skal være mulig å kunne hamle opp med. Litt enklere for SFs del kan det imidlertid ha blitt etter torsdagens Brann-trening.

Førstekeeper Samuel Sahin-Radlinger måtte gå av treningen med en kneskade som setter ham ute av spill de tre neste kampene. Det gjør at det er 19 år gamle Markus Olsen Pettersen som vokter buret for hjemmelaget søndag.

Har ingenting å tape

For Sandefjord Fotball handler det om at de nå har alt å vinne og ingenting å tape. Med en skadefri tropp er det flere varianter på hvordan trenerapparatet vil starte kampen og variere sitt spill. Det som er sikkert er at de må demme opp for Brann sine raske angrepsspillere.

Nå handler det om den berømte kniven på strupen som alle med SF-hjerte er smertelig klar over. Det er derfor ingen overraskelse at Cifuentes ønsker å angripe når de entrer Brann Stadion søndag klokken 1800.

– Vi skal presse høyt, være vågale og forsøke å gi Brann en skikkelig kamp om poengene lover Marti Cifuentes.

Antatt startellever: Eirik Holmen Johansen, Christer Reppesgård Hansen, Marc Vales, Marius Høibråten, Stian Ringstad, Enric Vallès, Emil Pálsson, Rufo, Håvard Storbæk, Mohammed Fellah og Pontus Engblom.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags