Skagerak kan bli stengt fra torsdag på grunn av streik

UENIGHET: Lærerne og ledelsen i Skagerak International School er i en konflikt som kan ende i streik.

UENIGHET: Lærerne og ledelsen i Skagerak International School er i en konflikt som kan ende i streik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skagerak International School og Utdanningsforbundet skal møtes for mekling onsdag. Fører ikke dette fram, kan det bli streik allerede fra torsdag morgen.

DEL

Lærerne og ledelsen ved Skagerak International School har flere måneder vært i konflikt. Onsdag 22. april klokka 10.00 skal partene møtes til meklingsmøte hos Riksmekleren i Oslo.

Dersom partene ikke blir enige, vil 36 lærere tas ut i streik. Det vil i så fall medføre at skolen blir stengt.

Fører ikke forhandlingene fram, kan det bli streik allerede fra torsdag morgen.

– Vi vil sende ut informasjon til de som er berørt av situasjonen fortløpende, sier Skagerak-direktør Hans Jørgen Firing til Sandefjords Blad.

LES OGSÅ: Skagerak-lærere varsler streik

Ny tariffavtale

I starten av mars omtalte Sandefjords Blad at tvisten baserer seg på følgende:

Lærerne har ikke noen tariffavtale, men ønsker det. Det har ikke ledelsen noe imot, men de vil at tariffavtalen skal forhandles gjennom skolens organisasjon Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Lærerne vil forhandle avtalen direkte gjennom Utdanningsforbundet.

Nå, rett før meklingsmøtet, kommenterer ikke partene innholdet i konflikten.

– Når vi skal inn i en mekling, sier vi ikke noe, sier Anne Yun Rygh i Utdanningsforbundet.

– Jeg kan ikke si noe om det. Nå må vi la prosessen gå sin gang, og håpe at vi får et godt resultat for alle, sier Skagerak-direktør Hans Jørgen Firing.

For tre uker siden uttalte Marianne Wiborg i Utdanningsforbundet i Sandefjord at det ikke er noen tvil om at det er en konflikt.

– Det råder stor usikkerhet blant lærerne rundt deres arbeidsavtaler, og de vil at SFS 2213, som er en særavtale for undervisningspersonale, skal være grunnlaget for en ny avtale, sa Wiborg i Utdanningsforbundet.

Hun ønsker ikke å kommentere saken tirsdag ettermiddag.

Barnehagen blir ikke berørt

Skagerak-direktøren informerte tirsdag om streiken i en e-post til foresatte ved skolen, hvor han beskriver at det er en klar forståelse mellom Utdanningsforbundet, Skagerak og Abelia om hva de ulike meningene om tariffavtale er.

– Det er kontakt mellom forhandlerne, og vi er alle klare over de negative konsekvensene for elever og foreldre om det blir en streik på Skagerak fra torsdag. Vi vil derfor håpe på det beste, men forbereder oss på streiken, uttaler han.

Han påpeker at barnehagen ikke blir berørt.

– Hvis Utdanningsforbundet bestemmer seg for å gå ut i streik, kan det skje allerede fra torsdag morgen 23. mars, uttaler han.

Artikkeltags