Skal få med hele landet på søppeldugnad

FRIVILLIGE: Denne gjengen har vært med å gjøre Sandefjord  til et renere sted å være. I går var NRK på besøk.  Alle foto: Per Langevei

FRIVILLIGE: Denne gjengen har vært med å gjøre Sandefjord til et renere sted å være. I går var NRK på besøk. Alle foto: Per Langevei Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi er en forsøplende nasjon, sier lederen i Sandefjord søppelplukkerlag, Rannveig Horntvedt. Det er helt supert at NRK lager et innslag på oss.

DEL

De ønsker å spre søppelbudskapet utover landet. I går gjorde NRK opptak til «Norge rundt». Søppelplukkerlaget håper med innslaget at det vil skapes en flom av frivillige lag rundt om i Norge.

Under myndig regi av søppeldronningen Rannveig Horntvedt og NRK på slep, gikk de i tog og sang egenkomponerte sanger i Mokollenområdet. NRK tok i går opptak på flere locations, blant annet ved vanntanken på Mokollen og ved Kilen.

– Skagerak er fælt forurenset med mye såkalt mikroplast. Vi er miljøverstinger, sier en engasjert Horntvedt.

– Har folk blitt flinkere?

– Vi merker stor forskjell flere steder og at flere er blitt bitt av plukkebasillen. Det er en positiv bølge som går over Sandefjord nå. Det bærer frukter, sier Marianne R. Bothner, som plukker søppel hver dag.

Tilsammen har de plukket 15 tonn søppel på et drøyt år. Det er fint å se at det nytter, mener laget.

Flere hundre søppelsekker har laget samlet inn siden den spede begynnelsen for et drøyt år siden. Laget har fått hundrevis av medlemmer og en stor tilhengerskare.

De har fått positiv respons fra nabokommunene som heier og støtter initiativet. Laget Arrangerer felles plukketurer via Facebooksiden «Sandefjord søppelplukkerlag».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.