Det bekrefter sentrale kilder overfor VG. Hvis du har lagt inn skattepengene du har til gode inn i feriebudsjettet kan du nå puste lettet ut.

YS Stat, LO Stat, Unio, Akademikerne og representanter fra staten hadde frist til midnatt natt til torsdag med å bli enige, men fortsatte på overtid fram til 1030.

Slutten av juni

Skatteoppgjøret for 2017 er tidligst klart 27. juni.

– De fleste lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret 27 .juni. Neste mulighet er 2. august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober. Hvis du leverer skattemeldingen på papir får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august. Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter at skatteoppgjøret ditt er klart, sier kommunikasjonsrådgiver i Skatt Sør, Anders Hedeman.

–Vi varsler deg på e-post/sms når skatteoppgjøret ditt er klart. På den måten slipper du å lete og lure, skriver skatteetaten på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: De som har fått penger igjen på skatten, trenger ikke lese denne saken ...

Svarer ikke

Skattemeldingene blir behandlet fortløpende av saksbehandlere ved skattekontorene. Deretter blir skatteoppgjøret gjort tilgjengelig i Altinn eller sendt deg så snart det er klart. I tillegg blir det sendt en kopi av skatteoppgjøret til de som har digital postkasse.

– Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt, verken på skattekontoret eller per telefon til oss. Første pulje, som er de fleste elektroniske brukere, får skatteoppgjøret sitt 27. juni. Neste mulighet er 15. august, og deretter blir det løpende oppgjør fram til 25. oktober, opplyses det på skatteetatens hjemmesider. 

Elektroniske brukere får varsel om at skatteoppgjøret er tilgjengelig i Altinn via e-post eller SMS. Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt.

LES OGSÅ: Skatt Sør vant andre rettsrunde mot Sandefjord-kusk

Kan få bot

Når det gjelder næringsdrivende, må alle som har mottatt skattemelding for næringsdrivende levere denne elektronisk innen torsdag 31. mai.

– Du kan bli ilagt tvangsmulkt dersom du leverer for sent. Det vil si at du må betale et beløp for hver dag du ikke har levert. 15. august er dato for første pulje for skatteoppgjøret for næringsdrivende. Dette er en foreløpig dato for enkeltpersonsforetak. Det kan bli endringer, sier Hedeman. 

Etterskuddspliktige (AS) vil ikke få skatteoppgjøret før i siste oppgjør som skjer medio oktober.