Dette kan bli den store skihelga

HÅSKEN I ANDEBU: På Håsken er det en femkilometers lysløype, og det går ei løype mot Andebu sentrum. Bildet er fra sistnevnte løype fredag formiddag. Like etter at dette bildet ble tatt, møtte vi preppemaskinen som var ute og satte spor.

HÅSKEN I ANDEBU: På Håsken er det en femkilometers lysløype, og det går ei løype mot Andebu sentrum. Bildet er fra sistnevnte løype fredag formiddag. Like etter at dette bildet ble tatt, møtte vi preppemaskinen som var ute og satte spor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Storåsrunden har aldri vært så bra, sier løypesjefen i Stokke IL, Tom Horntvedt.

DEL

Er det én helg du skal på ski i år, så bør du velge denne helgen.

For dem som bor i vestfoldbyene, kan kanskje dette være litt vanskelig å tro. Mens det i Sandefjord sentrum nå bare er et par centimeter is, skal du ikke langt innenfor E18 før det er overraskende gode skiforhold.

Indre deler av fylket har fått mye snø den siste uka. Og den neste uka vil kuldegradene – også de tosifrede – dominere.

Ved Storås-anlegget til Stokke IL har Tom Horntvedt vært ansvarlig for skiløypene i mange år. Han kan ikke huske at det har vært så bra forhold som nå.

– I Storås-runden på seks kilometer er forholdene helt fantastiske. Der har det aldri vært så bra som nå. Du kan gå bare på blå voks, og jeg er helt sikker på at det blir en veldig fin helg, sier Horntvedt.

Fredag kjørte han og løypemannskapene opp alle løypene i Storås-anlegget. Lørdag morgen satser gjengen på å kjøre opp løypa som går fra Storås til Fokserød.

– Akkurat nå vet vi ikke helt hvordan det står til der, men jeg tror vi får den i stand i morgen. Da kjører vi til der vi møter Runar-løypa, sier løypegeneralen.

Lysløype nær byen

Hos Runar kan løypesjef Per Joar Kristiansen fortelle om knallforhold i lysløypa på fem kilometer.

– Vi kommer også til å kjøre en runde på Goksjø lørdag morgen, opplyser han.

Rundløypa som går ned fra Haukerød mot Goksjø, også kalt mila, er det sannsynligvis for lite snø til å kjøre opp, frykter Kristiansen.

(Saken fortsetter under bildet.)

HAUKERØD: Lysløypa til Runar. Arkivfoto: Morten Fredheim Solberg

HAUKERØD: Lysløypa til Runar. Arkivfoto: Morten Fredheim Solberg

Med kuldegrader utover i neste uke, ser han ikke bort fra at de kommer til å produsere litt snø for å forlenge sesongen i lysløypa.

Les også: Medaljedryss i KM

En halvtime unna byen

I de indre delene av Sandefjord er det stedvis mye snø. Fredag formiddag var det rundt en meter snø og glimrende forhold i Andebu ILs løyper på Håsken. Dette ligger bare en halvtime fra byen.

– Går du lysløypa der i sin fulle lengde, får du en runde på fem kilometer, forteller lederen i Andebu IL, Gunnbjørn Tangen

Fredag kjørte de også opp fine spor mellom Håsken og Andebu sentrum og videre en liten runde på jordene ved Andebu sentrum. Også i Høyjord ble det kjørt en runde på fredag.

Sandefjord Turistforening kjørte opp alle sine løper i området rundt Heisetra forrige helg. Det er dermed sjanser for at man kan finne skispor i dette området i helgen.

I Re ble det fredag kjørt opp 40 kilometer med skispor, så her bør det være god plass til mange skiinteresserte. Til løypene i Re er det rundt en halvtime å kjøre fra Sandefjord.

(Saken fortsetter under bildet.)

RE-LØYPENE: I Re og Våle ble det kjørt rundt 40 kilometer skispor på fredag. Løypene går både over jorder og i skogen.

RE-LØYPENE: I Re og Våle ble det kjørt rundt 40 kilometer skispor på fredag. Løypene går både over jorder og i skogen. Foto:

På Vindfjell – tre kvarters kjøring fra Sandefjord – melder om opptil 175 centimeter snø, og vil kjøre alle sine løyper inn mot helga. Vindfjelløypene er knyttet sammen med skiløypene som kommer fra Borgen i Svarstad. I dette området har du da over 100 kilometer nypreparerte skispor å boltre deg i.

God tur!

VINDFJELL: Fredag morgen tok løypekjøreren på Vindfjell dette bildet. Da kjørte han hele traseen til Vindfjelløpet.

VINDFJELL: Fredag morgen tok løypekjøreren på Vindfjell dette bildet. Da kjørte han hele traseen til Vindfjelløpet. Foto:

Les også: Får kjeft i egen løype

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags