Gå til sidens hovedinnhold

RenoNorden konkurs - kommunen har plan B klar

Artikkelen er over 3 år gammel

Renovasjonsselskapet for gamle Sandefjord gikk konkurs mandag kveld.

RenoNorden, som henter søppelet i gamle Sandefjord, slo seg selv konkurs mandag. Men du har ingenting å frykte, skal vi tro kommunen.

– Dette var vi forberedt på. Ut fra meldinger selskapet la ut via Oslo Børs i sommer, gjorde vi klar en beredskapsplan, forteller kommunens renovasjonsleder, Rune Solberg.

Hadde plan B klar

RenoNorden er Nordens største renovasjonsselskap for husholdninger. Her til lands henter de søppelet til innbyggerne i hele 150 kommuner. I Vestfold gjelder dette Sandefjord, Sande og Svelvik. Selskapet har vært børsnotert på Oslo Børs, og har slitt med økonomien.

Derfor inngikk Sandefjord kommune for en stund tilbake en avtale med et annet renovasjonsselskap, NordRen. Avtalen går ut på å overta på samme betingelser som RenoNorden har drevet på.

– Søppelet som skal hentes i dag, blir med andre ord hentet som vanlig, og vi garanterer for videre drift, sier Solberg.

Møter de ansatte

De rundt 15 ansatte som har hentet søppel i Sandefjord for RenoNorden, skal ha et møte med kommunen.

– For å gjøre de nødvendige forsikringer, sier renovasjonslederen i kommunen.

I et brev kommunen har sendt ut tirsdag formiddag, heter det at kommunen vil gå inn for å sikre videre drift inntil alle avklaringer er gjort med bobestyreren for RenoNorden.

Avtalen med NordRen gjelder fram til august neste år, med mulighet for ett års forlengelse. Dette er samme løpetid man hadde med RenoNorden.

– Planen er å gjennomføre en ny anbudsrunde før den tid, opplyser Solberg.

Årsaken til at selskapet nå så seg nødt til å slå seg selv konkurs, er at bankene – DNB og Danske Bank – ikke lenger var villige til å låne mer penger til selskapet, skrev RenoNorden i en børsmelding mandag kveld.

I vinter gikk selskapet Veireno, som tømte søppelet blant annet i Tønsberg, Andebu og Stokke konkurs.

Kommentarer til denne saken