– Det er utrolig stort, jeg ble helt satt ut da jeg så brevet, sier Horntvedt, som tok initiativet til å starte Sandefjord søppelplukkerlag for halvannet år siden.

På like lang tid har laget plukket 20 tonn søppel. De har også fått oppmerksomhet utenfor Sandefjords grenser, sist med innslag på det tradisjonsrike NRK-programmet "Norge Rundt".

Samling for ildsjeler

På invitasjonen fra H. M Kongens hoffsjef inviteres Horntvedt til en samling for ildsjeler.

– Tenk at jeg skal få være gjest på slottet. Det er en ære for meg og en ære for alle oss i søppelplukkerlaget, sier Horntvedt.

Hun innrømmer at hun har tenkt mye på invitasjonen siden hun fikk den lørdag.

– Det flyr jo i hue på meg at jeg må være pen, men det står at vi skal ha på oss daglig pent tøy. Det er jo ikke noe stivpynting, men jeg må nok kjøpe meg et nytt slottsantrekk, sier hun og ler.

LES OGSÅ: Sneiper til livs

Horntvedt har faktisk besøkt slottet tidligere. Men da har hun vært på omvisning der, og ikke fått noen formell invitasjon.

– Jeg synes det er veldig moro at søppelplukkerlaget vårt griper om seg. Dette er en fjær i hatten for oss.

– Tror du det er Kongen selv som har fått med seg dette?

– Jeg aner jo ikke hvem som har meldt fra om dette, svarer hun.

Tredje år med teselskap

Kongeparet inviterer til «Afternoon tea» for tredje året på rad. Det er en tradisjon som dronning Maud arrangerte da hun var dronning.

Assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Sven Gjeruldsen, forteller at det årlig blir invitert mellom 60–70 personer til selskapet.

– De to tidligere årene har det vært representanter blant de inviterte som har fortalt litt. Gjestene sitter på runde bord i den store festsalen og seansen avsluttes med underholdning, sier Gjeruldsen.

Kongen og Dronningen inviterer til teselskap for å løfte fram den innsatsen som blir gjort av aktive eldre ildsjeler over hele landet. Prinsesse Astrid, kong Haralds søster, deltar også i selskapet.

Selv om svarfristen til invitasjonen ikke er før 24. september, sendte Rannveig Horntved sitt svar allerede mandag.