Her er alt du trenger å vite om Yellow

SØKER VENNER: Med appen Yellow kan man få flere venner på Snapchat.

SØKER VENNER: Med appen Yellow kan man få flere venner på Snapchat. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hva er egentlig appen Yellow?

DEL

Listen er lang når det gjelder sosiale medier, og det er stadig noe nytt som dukker opp. De gamle slagerne som Facebook, Instagram og Twitter holder ikke mål lenger. Nylig ble nok en applikasjon lansert, og denne sprer seg som ild i tørt gress blant ungdom verden over – og nå også i Norge.

I skrivende stund har over fem million brukere lastet ned og blitt med i nettsamfunnet Yellow.

Hva er Yellow?

Yellow er en livsstilsapp lansert av selskapet Twelve APP. Målet med appen er å få flere venner på bildedelingstjenesten Snapchat.

Appen er laget for ungdom mellom 13 og 18 år – og har allerede fått mye kritikk på internasjonal basis for å ligne litt for mye på dating-appen Tinder. Derfor har appen ofte blitt kalt Tinder for ungdom. Tinder har for øvrig en aldersgrense på 18 år.

Med en Yellow-profil kan man bla seg gjennom andres profiler for å finne nye venner. Man får kun se et profilbilde, navn, alder og bosted – og sveiper til høyre for å bli venn, eller sveiper venstre for å takke nei. 

Når to Yellow-brukere sveiper «ja» på hverandre har man matchet – og man kan deretter bli venner på Snapchat. Kommunikasjonen foregår da på Snapchat i form av bilde- og videodeling, eller chatting.

Ingen alderskontroll

Til tross for at appen er lagd for 13-18-åringer så kontroller ikke appen alderen på brukerne sine. Til sammenligning med Snapchat, har Yellow et system som gjør brukere svært tilgjengelig for hverandre.

Brukere kan laste ned appen og bli medlem uten at alder sjekkes – og muligheten for falske profiler er derfor forholdsvis stor.

LES OGSÅ: «Tinder for ungdom» skaper pedofili-frykt

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken